Maling fjerning metoder

 

Kjemiske metoder

Kjemiske fargestrikkere er billige og finnes i ikke-toksiske formler, noe som gjør dem sikrere enn andre kjemiske strippere. Kjemiske maling strippere kommer i to former - pasta og væsker. Selv om de jobber på samme måte, er applikasjonsprosedyrene forskjellige, hvor pastaene påføres med en pensel og væskene sprøytes på. De arbeider begge ved å bryte ned maling. De blir deretter skrapt av ved hjelp av en skrape og tørkes rent til alle resterende rester og maling ikke lenger er synlige. Kjemiske strippere fungerer best for å fjerne maling på tre og er lett å påføre.

Mekaniske metoder

De mest populære mekaniske metoder for fjerning av maling inkluderer sandblåsing og beadblasting. Sandblåsing gjør bruk av sandblasterpistol for å utvise små, ensartede partikler, for eksempel stålkorn, kobber, valnøttskjell, pulverformige slipemidler eller kokosnøttskjell, ved bruk av en luftkompressor. Det brukes til å fjerne maling fra biler, men kan også brukes på andre metalloverflater. Perleblåsing ligner sandblåsing, men i stedet for å bruke sand for å fjerne malingen brukes små plastperler. Ulempen med å bruke mekaniske metoder er at noen mekaniske strippemetoder gir partikkelforurensning. Mekaniske metoder kan imidlertid fjerne maling raskere enn kjemiske metoder og er best for å fjerne maling fra store overflater.

Optiske metoder

Optiske metoder for fjerning av maling er miljøvennlige alternativer og kommer i to former - varme og kald fjerning metoder. Disse metodene inkluderer bruk av lasere, flashlamper og kryogenfargestripping. I motsetning til kjemiske metoder bruker optiske metoder ikke metylenklorid, en kjemikalie som finnes i kjemiske strippere som er et farlig luftforurensende stoff. Rett ny teknologi, lasere og blitslykter bruker varme på overflaten av objektet som malingen fjernes fra Kryogenfargestripping fjerner malingen fra overflaten ved å fryse lakken til den sprekker og deretter fjernes fra overflaten ved hjelp av mekaniske metoder. Optiske metoder er vanligvis dyrere enn de andre metodene, og er derfor vanligvis vant til fjern malingen fra store flater som fly.

Som med alle fjerningsmetoder, bør riktig håndtering av kjemikalier og utstyr til enhver tid håndheves. I tillegg bør du alltid bruke verneutstyr og klær når du fjerner maling fra hvilken som helst overflate. Maling eller stripping er fjerning av maling fra overflaten. Maling fjerning er vanligvis gjort for å fjerne gamle lag med maling, slik at du kan erstatte den med et nyere frakk. I nyere tid har miljøproblemer imidlertid forandret måten som er fjernet fra overflater, slik at valg av metode som er riktig for deg, avhenger av dette, samt på budsjettet og størrelsen på objektet du fjerner maling fra.