Grid North Vs. Magnetisk Nord

 

Geomagnetisme

Jorden selv er en gigantisk magnet, og dens magnetfelt genereres av elektriske strømmer både innenfor planetenes kjerne og overhead. Det geomagnetiske feltet er et komplekst fysisk fenomen som påvirkes av jorden ' s snurr så vel som varierende solstråling.

Definer 'Nord'

'True nord,' også kalt 'geografisk nord' eller 'nordover', er retning mot jordens geografiske nordpol, hvor lengdegradene konvergerer. Den magnetiske nordpolen er der et kompass alltid peker.

Grid North

Et kart er en todimensjonal representasjon av jordens overflate. Kart legges alltid ut i gridmønstre med rutenett nord på toppen. Kartets rutenettlinjer er parallelle med en sentral meridian.

Magnetisk Nord

På den nordlige magnetiske polen er jordens magnetfelt vertikalt. Den nordlige magnetiske polen er offset ca. 11 grader fra jordens aksiale spinn, men polen skifter også over tid. Jordens nordmagnetiske pol er ikke sammenfallende med den geografiske nordpolen.

Retningsfunnende hjelpemidler

Mann opprinnelig navigert ved å se landemerker. Senere ble kartene utviklet til bruk på land, og kompasset ble brukt til navigering til sjøs. Etter hvert som teknologi har utviklet seg, har radiotelefon og geospatiale posisjoneringssatellitter (GPS) blitt verdifulle retningsbestemmende hjelpemidler. Gitter nord og magnetisk nord er ikke i samme retning. Gitter nord refererer til reisen på et kart, men magnetisk nord refererer til jordens nordmagnetiske pol. Reisende må forstå forskjellen mellom dem slik at de ikke kommer seg vill.