Hva er en monokrystallinsk silisiumskive?

 

Fremstilling

En kompleks prosess, monokrystallinsk silisiumskiveproduksjon innebærer å vokse en enkelt silisiumkrystall, rapporterer Florida Solar Energy Center. Ekstremt tynne skiver kuttes fra krystallet og dopes deretter, behandles med kjemikalier, for å forbedre deres evne til å konvertere sollys til elektrisitet.

Effektivitet

Solcellepaneler med monokrystallinske celler har den høyeste effektiviteten til solpanelene i vanlig , boligbruk, ifølge Free Sun Power. I gjennomsnitt konverterer monokrystallinske paneler med mellom 15 og 18 prosent effektivitet.

Fordeler

I tillegg til høyere effektivitet er monokrystallinske solpaneler mindre, noe som gjør at de kan installeres i et bredere utvalg av innstillinger. Høyere effektivitet genererer større besparelser i energikostnader.

Ulemper

På grunn av den mer komplekse produksjonsprosessen koster monokrystallinske wafers og monokrystallinske solpaneler mer enn polykrystallinsk eller tynnfilm solcellepaneler. Som alle solteknologi vil monokrystallinske wafers bare fungere i toppene i omgivelser med høyt sollys.

Longevity

SolarPowerFast.com rapporterer at monokrystallinske wafers skal ha en gjennomsnittlig levetid på minst 25 års brukbarhet, forutsatt at wafers får ingen skade. Monokrystallinske silisiumskiver representerer en av de store typene wafer som brukes i konstruksjonen av silisium solceller, byggeklossen av solcellepaneler. Silisiumskiver, som monokrystallinske skiver, gjør det mulig for solcellepaneler å konvertere sollys til strøm.