Hvordan finne antall ioner i en forbindelse

 

1.

Skriv ut kjemisk formel for forbindelsen i spørsmålet.

2.

Identifiser polyatomiske ioner i forbindelsen. Polyatomiske ioner er ioniske molekyler som består av mer enn ett atom (ofte med mer enn ett element). Se Referanser for lister over vanlige polyatomiske ioner og deres kostnader.

3.

Separat kationene og anioner. Kationer er ioner med positiv ladning; anioner er ioner med en negativ ladning. For eksempel inneholder FeSO (4) (jern (II) sulfat) en jernkation (Fe2 +) og en sulfatanion (SO (4) 2-). Det er viktig å merke seg at sulfat er et polyatomisk ion, og ikke en samling av fem forskjellige ioner. Det romerske tallet 'II' betegner +2 oksidasjonstilstanden av jern. Dette tillater det å bindes med bare en sulfatanion.

Hvis et kjemisk symbol har et abonnement assosiert med det, er det flere atomer av det elementet i forbindelsen. Med mindre de er en del av en polyatomisk ion, er hvert atom av det elementet et individuelt ion. For eksempel er jern (III) sulfat skrevet Fe2 (SO4) 3. +3-oksydasjonstilstanden av jern krever et annet antall sulfater for ionisk binding. I dette tilfellet vil to jern (III) ioner binde sammen med tre sulfationer.

4.

Tilsett totalt antall kationer og anioner. Iron (II) sulfat har for eksempel 2 ioner: jernkation og sulfatanion.

Tips og advarsler

  • En omfattende forståelse av oksydasjon stater vil hjelpe deg med å dekode en ionisk natur av en forbindelse raskt og med tillit.
  • Antallet av ioner i en forbindelse avhenger av strukturen av forbindelsen og oksidasjonstilstandene til elementene i forbindelsen. Et elementets oksidasjonstilstand er antallet elektroner som et atom har eller mangler i forhold til antall protoner i kjernen. Dette bestemmer ionets ladning for det atomet som er avgjørende for å beskrive de ioniske forbindelser det danner med andre atomer.