Hvilken grit av sandpapir skal brukes før en endelig malingsjobb?

 

Start slipingsprosjekter med 80-grus sandpapir

De fleste prosjektene må startes med 80-grit sandpapir. Dette er et veldig grovt papir som vil hjelpe til med å fjerne maling, fjerne store riper og skru opp overflaten, gjør den klar til neste trinn. Avhengig av overflatenes delikatesse, kan 80-grit være for hardt. Plast og andre myke overflater må kanskje ha et finere grit brukt på dem, for eksempel 100 eller 120. Prøv noen forskjellige stykker, bruk dem forsiktig først for å se hva som gir deg grisen du ønsker for jobben ved hånden. Sand hele overflaten og bring den så jevn overflaten som mulig.

Fjerning og riper fjerning

Hvis det er dype riper, hull eller bukser i overflaten som skal males, skal de fylles med passende materialer . Hvis overflaten er gips, bruk en gipsplaster, hvis den er tre, bruk en trefyller, hvis det er metall, bruk bondo eller annet fyllstoff. Bruk disse riper fyllstoffene som angitt på pakken og tørk dem helt. Bruk 80-grit sandpapir på området som har blitt patched for å glatte ut overflaten. Når det er ganske glatt, bytt til et mindre sandpapir for å glatte det ut igjen. Fortsett sliping med gradvis finere papir, trinn ned til overflaten er veldig glatt å berøre.

Tre- og glassfiberlakker for båter

Start med et grovt papir, for eksempel 220 eller til og med 100 om nødvendig til bli kvitt oksidasjon. Sand hele overflaten, gradvis økning i grit til 320. Den første strømen eller to kan settes på og slipes med 320-grit. Når overflaten har blitt glattet med det, flytt til 400-grit og maling igjen. Endelig sliping på den siste kappen skal være 800 grit, og når en klar pels er påført, vil en engangs-endelig sand til buff-malingen jobbe best med våtsliping med 2.000 grit sandpapir.

Utvendig maling Tre u0026 amp; Trim

Utvendig og interiørhusmaling for å ikke kreve så glatt som overflaten som en båt eller bil, så bruk av sandpapir kan være av grovere karakter. Starte prosessen med 60- eller 80-grit papir fungerer godt for å fjerne gammel maling og riper. Arbeid opp til 120 grit papir til overflatene er glatte. Maleri kan gjøres på dette tidspunktet.

Fin sliping for tresklær.

Sliping for treskoverk krever vanligvis en veldig jevn og skinnende overflate, men ikke så glatt som en båt eller et kjøretøy. Begynn med 60- eller 80-grit papir virker for finjustering av et treprosjekt, og deretter flytte til 120-grit papir. Arbeid deg til 400 grit for det siste malingslaget.

Bilmaling for en dyp skinne

Ved sliping av et kjøretøy for maling, er det nødvendig med en ekstremt jevn overflate. Sliping og økning av kornkvalitet til du når 800 gritpapir anbefales. Når du har nådd det og har primet bilen, sett på det første lag maling og bruk 1000-grit papir med en våt-sand teknikk mellom strøk. Etter påføring av klart frakk, fortsett med 1000-grit våtsliping. En endelig klar pels kan være ferdig med våtsliping på 1000 eller 2000 grus, avhengig av ønsket glans.

Maling på motorsykler og airbrushing

Det er best med motorsykler å fjerne eventuell maling og begynne med bare metall. Priming og sliping av en umalet del begynner med 600-grit sandpapir. Arbeid deg ned, priming og sliping i mellom strøk til finishen er veldig glatt. Etter første lakk, begynn å bruke 800-grit papir og arbeid deg til 1000-grit våtsliping. Når noen få klær med klart frakk er på, bytt til 2000-grit våt sand og påfør et par flere strøk, ferdig med en buff med 2000-grit våtsliping. Forberedelse av overflate for maling innebærer at overflaten er ren, fri for rusk, smuss og fett. Sliping av overflate er en del av preparatet, men det er også den viktigste delen av prosessen hvis en jevn, skinnende overflate er ønsket. Det sies at forberedelsesarbeid for maling er 70 prosent sliping. Jo mer en overflate er slipt og jo mer tid som blir tatt i løpet av dette trinnet, jo jevnere og bedre blir malingen når den er ferdig.