Kan du male en laminat benkeplate?

 

Funksjoner

Laminat er laget av naturlige materialer komprimert sammen og belagt, vanligvis med sterk plast. En glatt overflate av laminat benkeplate gir en lett overflate å male. På grunn av glattheten kan du imidlertid oppleve lakkadhesjonsproblemer hvis du ikke forbereder overflaten riktig.

Fordeler

Maling av laminat benkeplate kan få telleren til å se nesten ut som ny - og det er mye billigere enn å skifte telleren. I tillegg kan du bruke hvilken som helst farge eller et mønster for å tilpasse din d u0026 # xE9; cor.

Forberede overflaten

Forbered laminatbordsflater for maling ved første rengjøring og deretter slipe dem lett. Etter sliping, bruk en primer på overflaten - med mindre malingen du bruker, tyder klart på at den skal brukes uten primer. Du kan legge til en til to strøk primer, sliping lett mellom strøkene (etter at det første primerlaget har tørket). Vent til primeren har tørket helt før maling.

Maling Typer

Du kan bruke enten vannbasert eller oljebasert maling på en laminat benkeplate. Vannbaserte akrylmaling er mindre rotete og rydder opp med såpe og vann (mens det fortsatt er vått). Oljebaserte maling kan vare lenger, men krever at malingsløsningsmidler fjerner dem grundig.

Betraktninger

For mer holdbarhet, legg til et beskyttende uretanplagg til benken. gjøres etter at malingen har hatt minst to dager å kurere. Dette belegget gjør at malen varer lengre, uten å kippe eller skrape. Urethansk belegg er vanligvis tilgjengelig i samme område i butikken som maling og primer.

Advarsel < / h2> Ved bruk av primer og løsningsmidler, sørg for at området er godt ventilert mer eller løsningsmidler kan være svært brannfarlig. Hvis du jobber på kjøkken, er det klokt å slå av fyrelysene og andre kilder til åpen flamme før du begynner jobben.

Ved å bruke primer eller maling på laminat kan det forandres laminatbelegg: Når du er malt, vil du ikke kunne strippe malingen for å returnere telleren til sin opprinnelige tilstand. Laminat, et vanlig materiale for kjøkken benkeplater, kommer i en stor samling eller mønstre og farger. Laminat er holdbart, men det kan se mindre attraktivt ut med tiden. I tillegg til å vise generell slitasje, kan det hende at noen laminatfarger eller mønstre ikke passer til en ny husseiers smak. Bytting av telleren er et alternativ, men det er ikke det billigste alternativet, og det er ikke alltid nødvendig - du kan, i stedet, maling benken.