Fakta om Aspen Trær

 

Geografi

Quaking aspens vokser over Canada og inn i Alaska, med treet fraværende bare fra de ekstreme nordlige deler av begge. I de nedre 48 statene vokser quaking asp i hele Rocky Mountain-statene, Great Lakes-regionen og New England. Bigtooth aspen har en mye mindre fordeling, som vokser fra Minnesota østover til New England og sørlige deler av Canada. Træret vokser så langt sør som deler av Vest-Virginia og Pennsylvania.

Aspen Leaves

Bladene på aspensene har lange stengler og en avrundet form som sammen med deres størrelse gjør at de beveger seg inn i en veldig lett vind. Quaking asp bladene er nesten runde og så bred som 3 inches. De av bigtoothaspen er lengre på omtrent 3 1/2 tommer, men ikke helt like brede, med de fleste mellom 2 og 2 1/2 tommer over. Begge slag har kanter med avrundede tenner på dem, med bigtooth aspen s tenner lenger fra hverandre enn de på quaking asp. Bladene blir gulaktig gull på høsten, og skaper slående landskap hvor store stammer av trærne vokser.

Aspen Bark

Mens barken på de største prøvene av quaking aspen blir grov og furet, med en grå nyanse, vil de fleste trær utvikle en hvitgrønn bark. Barken er tynn og inneholder flere svarte humpete flekker. s bark er glatt og grå-hvit på de umodne trærne, krysset med svarte band. Barken blir en mørkere gråton på bunnen av bagasjerommet med dype furger på de eldre bigtooth-aspensene.

Landskapspleie

Aspentrær som er tilgjengelige i planteskoler som landskapsforming ornamenter kommer vanligvis fra deres naturlige omgivelser, men lite av rotsystemet er intakt. Asken vil normalt ikke leve lenge, bare ca 25 år, når plantet for landskapsformål. Træret har to store krav, ifølge Ohio Department of Natural Resources. Den ene er å være i godt drenert jord, så bakken rundt treet er ikke konstant fuktig. Den andre er å være i et kjølig klima der sommertemperaturene ikke er for alvorlige.

Betydning for dyrelivet

Begge typer aspens er en hovedmat av bever i hele sitt sortiment. Pattedyrene vil spise barken, bladene og kvistene av disse trærne, og bruke grener til å bygge damer. Andre pattedyr som er avhengig av asp for mat inkluderer hjort, elg og elg, som blader på bladene og kvistene. Kaniner og muskrater vil spise barken, og fugler som ruffed grouse vil forbruke frøene og blomsterknopper. Den gulbelagte sapsucker og den hårete speilen hyler ofte deler av treet for å skape et hulehule. Den quaking asp og Bigtooth Aspen er medlemmer av Willow familien av trær og nyte et bredt geografisk område, spesielt quaking Aspen, som har forskjellen på å vokse fra kysten til kysten over Nord-Amerika. Den quaking aspen er treet med den største fordeling på kontinentet og en nær slektning av den europeiske aspen, som vokser over hele Europa, Asia og deler av Afrika. Aspen har store runde blader, vokser rett og høyt, og danner store staver i mange deler av områdene de vokser i.