Hvordan lagres fossile brensel?

 

Identifikasjon

Fossilbrensel er eldre materialer som er igjen fra karbonperioden, som fant sted rundt 286 til 360 millioner år siden. Navnet Carboniferous refererer til elementet karbon, som er hva fossilt brenselmaterialer er laget av. Funnet dypt undergrunnen, fossil brensel består av trær og planter som var dekket av sand og leireformasjoner, ifølge Energy Quest, et pedagogisk ressursområde. Over tid dannet de et mykt torvslag som til slutt var dekket av lag av sedimentær stein. Etter millioner av år har de komprimerte torvmaterialene mistet fuktighetsinnholdet, og etterlater materialene kull, olje og naturgass.

Funksjon

Verdien av fossile brennstoffer ligger i energien inne i dem. Disse materialene holdes sammen av hydrokarbonmolekylære bindinger som frigjør store mengder energi når disse bindingene er ødelagte, ifølge University of Michigan. Solenergi er den opprinnelige kilden til disse bindingene, oppnådd gjennom fotosynteseprosesser mens trær og planter levde. Forbrenning, eller brenning av fossile brensel, gir midler for å frigjøre disse lagrede energireserver. Ved forbrenning kan varme og lys energi omdannes til brukbare former.

Naturgass

Som en ikke-solid, gir den fysiske sminningen av naturgass en rekke forskjellige lagringsmetoder. Den vanligste metoden for lagring er i underjordiske formasjoner, ifølge US Department of Energy. Reservoarer som en gang inneholdt olje, eller naturlige vannbærende bergformasjoner, kan tjene som lagringsområder for naturgass. Innenfor USA er det ca 400 underjordiske lagringsområder som inneholder opptil fire billioner kubikkmeter gass. Disse lagringsanleggene ligger i nærheten av store naturgassmarkeder i USA.

Olje

Oljelager i USA ligger langs Gulf Coast rundt Texas og Louisiana kysten, ifølge US Department of Energy . Også kjent som strategiske petroleum reserve lagringsplasser, er nødforsyninger av råolje inneholdt i område salt huler. Disse områdene gir et sikkert sted som er lett tilgjengelig for nasjonens kommersielle oljetransportnettverk. Reservatet består av 62 underjordiske huler, hvor hver enkelt kan bo noen steder fra 6 til 35 millioner fat olje.

Kull

Som den mest omfattende fossile brenseltypen for hånd, gir USA en estimert 27 prosent av globale kullreserver, ifølge kontoret for indisk energi og økonomisk utvikling. Kulllagringsanlegg, eller kullgruver, er til stede i Appalachian og Gulf Coast-områdene, gjennom hele Vesten og Midtvesten og langs de store slettene. Gruvedrift er lokalisert under jorden, og inneholder fasiliteter som trengs for å håndtere og lagre kullforsyninger, samt områder for avfallshåndtering. Nettsteder varierer i størrelse, avhengig av hvilken type gruvedrift som er gjort - underjordisk mot overflateutvinning - og mengden kull som lagres. Fossilbrensel er en primær ressurs for å møte dagens globale energibehov. Forbrenningen av kull-, olje- og gassmaterialer virker for å frigjøre energien inne i dem. Inntil de er klare til bruk, opprettes lagringsområder for å bevare disse materialene, og gir enkel tilgang til kraftverk.