Historie av dyresirkus plakater

 

Få ut ord

Før slike samtidige underholdningsmedier som filmer, fjernsyn og musikalske konserter ble vanlige, var sirkusutstillinger en stor fornøyelsespakke for amerikanere i nesten to århundrer. Sirkusfirmaene - som inkluderte Ringling Bros., Barnum u0026 amp; Bailey, Gibson u0026 amp; Co. og Hagenbeck-Wallace - ansatt folk som er kjent som forfremmende menn. Med lim og pensler i hånden, ville disse medarbeiderne legge opp plakater flere uker før et show på fremtredende områder, vanligvis innenfor en radius på 50 kilometer fra sirkusområdet.

Primær reklamekilde

Sirkusets høydepunkt var før radio, fjernsyn og Internett, så sirkusfirmaer brukte plakater for å fremme sin nærmeste ankomst. Plakatene vil generelt inneholde grafikk og informasjon om hvert enkelt selskaps unike egenskaper, inkludert dyreart. I tillegg til de flotte bildene måtte plakater tydelig angi når og hvor sirkuset skulle være slik at byfolk kunne planlegge tilsvarende.

Typer av dyr Anbefalte

Typer dyrene som ble omtalt i hvert selskaps sirkusopptreden varierte, og dette ble brukt som et kjennetegn ved plakatannonser. For eksempel inneholdt Hagenbeck-Wallace Circus-selskapet i flere år en attraksjon - en elefant som heter fru Jumbo, sammen med hennes baby elefant. Andre selskaper, for eksempel Forepaugh u0026 amp; Selger Bros., var kjent for sine opplærte seler, mens Ringling Bros. og Barnum u0026 amp; Bailey hadde trent løver og tigre.

Tidlige produksjonsmetoder

Med full-range sirkuser - komplett med menneskelige high-wire-handlinger og fantastiske dyrefakta - oppe i Amerika gjennom tidlig 1900-tall, salgsfremmende plakater begynte å dukke opp. I utgangspunktet brukte sirkusfirmaer den mer primitive, om enn dyreste metoden for mahogny-treblokker for å produsere plakater. Ragpapir og oljebaserte blekk ble brukt til å designe reklamemateriale på blokkene.

Senere produksjonsmetoder

En viktig oppfinnelse - den litografiske trykkprosessen - gjorde plakatproduksjonen lettere. Et design ville bli opprettet med et fettete fargeblyant, oljebasert blekk og vann og overført til fuktet papir. En rekke illustrasjoner ble vist på plakater, selv om dyrene var mest utbredte.

Artister 'Roller

Som utskrift ble mer sofistikert, ville trykkerier ansette kunstnere til å designe sirkusplakater. I de fleste tilfeller er et samlet lag - ikke en individuell kunstner - ville designe plakatene. I likhet med moderne reklametavler var plakatene et forsøk på å ta en tilskuers oppmerksomhet. Et tidlig 20. århundre plakat for Ringling Bros og Barnum u0026 amp; Bailey Circus, for eksempel, inneholdt en tiger som syntes å hoppe rett utenfor papiret. Sirkusene var alle raseri fra slutten av det 18. århundre, godt inn i midten av det 20. århundre. Mens fantastiske menneskelige handlinger var en komponent i moderne sirkus, stjal dyr ofte showet med sine antics. På grunn av dette ville sirkusfirmaer fremme sine dyr med lyse, robuste plakater i byer over hele Amerika for å annonsere at sirkuset skulle komme til byen.