Slik krystalliserer du natriumacetat

 

1.

Oppvar natriumacetatløsningen i gryten med komfyren til den kokker.

2.

Fortsett å koke løsningen til en faststoffet kommer ut av løsningen, eller sakte tilsatt mer natriumacetat til det ikke lenger vil oppløses i den varme løsningen.

3.

Hell den varme løsningen i ren glassbeholder.

/p>

4.

Sett en liten natriumacetatkrystall (kjøpt eller fra tidligere erfaring) eller flekk sand i løsningen. Enten vil krystallisere løsningen, men natriumacetatkrystallet vil ofte skape en mer jevn krystall.

5. La løsningen avkjøles sakte. La deretter løsningen avdekkes i tre til fire dager. Den naturlige fordampningen av vannet vil øke konsentrasjonen av natriumacetat i vannet og det vil krystallisere på den lille krystall.

Natriumacetat er et salt av natriumhydroksyd (lut) og eddiksyre (eddik). Det kan kjøpes eller gjøres ved å kombinere eddik og lut. Natriumacetat kan enkelt danne en overmettet løsning, der konsentrasjonen er høyere enn det som normalt vil oppløses i vann. Når en initiator eller frøkrystall innføres til en overmettet løsning, begynner krystallene å bli dannet i oppløsningen. Dette enkle eksperimentet kan preformeres i et hjem kjøkken eller videregående kjemi laboratorium.