Hummingbird Wing Skader

 

Korakoidskader

Skader av coracoid (skulderblad) heler ofte seg selv. Hummingbird trenger rett og slett tid og støttende omsorg som varme og mat (vanligvis en 3 prosent protein nektar laget spesielt for rehabilitering av voksne kolibrier kalt Roudybush Nectar 3, pluss små insekter som fruktfluer). En kolibri med korakoidskader holdes best i et lite område for å motvirke flyging og bevegelse til vingen har fått god tid til å helbrede. Deretter skal fuglen flyttes til større område til den kan fly i lengre perioder.

Dislocations

En dislocated vinge kan forsiktig roteres sakte til den kommer tilbake på plass. Noen ganger er det bare å gi fuglen mat og en trygg havn, da fuglen vil bevege seg rundt og få sin egen vinge tilbake i tilrettelegging.

Flyfjærskader

En kolibri med skadede flyfjær trenger bare tid, et rovdyrfritt miljø og støttende fôring til fjærene vokser og heler. Dette kan ta uker eller måneder, avhengig av omfanget av skaden.

Sticky Feathers

Hummingbirds som har blitt fanget i limfeller, fallet i saltvann, eller blitt dekket i sukkervann, kan få fjærene sitt sammen og finner seg ikke i stand til å fly. Fjerning av lim kan være vanskelig, og blir vanligvis oppnådd ved å påføre en tykk olje som solbrunolje eller rapsolje. Saltvann kan fjernes i et bad med oppvaskmiddel, og sukker oppløses med litt misting med vann. Avhengig av alvorlighetsgraden av fjærskaden, kan kolibrier trenge å holde seg i menneskelig pleie i en viss tid.

Fracturer

En hårfraktbrudd kan helbrede ved å binde vingen med litt porøst bandasje. Healing kan ta to til fire uker, og fuglen kan bli tilbudt metakam for smerte. Men med mer alvorlige brudd, er den lille størrelsen på fuglen uoverkommelig så langt som å klemme eller sette vingen, og sjansen er at fuglen aldri vil fly flyet nok til å overleve i naturen. I dette tilfellet er human eutanasi eller liv i egnet fangststilling det beste alternativet. Hummingbirds med vinge skader er ofte presentert for dyreliv rehabilitering sentre. Deres lille størrelse og det faktum at de matrer mens de er på flukt kan gjøre en kolibri med vingeproblemer en vanskelig pasient. Hvis du har funnet en kolibri med vingsskade, må du umiddelbart få den til en lisensiert dyrelivsrehabilitator. Det er noen mulige behandlinger og utfall for ulike vingeskader.