Effekten av skyggefulle solpaneler

 

Strømutslipp

Et solcellepanel består av flere solceller, som alle virker på hverandre for å skape elektrisk energi fra solfangskraften. Hvis en skygge kryper over solpanelet, går kraften bort eksponentielt fordi en berørt solcelle påvirker alle de andre solceller.

Å tenke på det i prosent av prosenter kan hjelpe. Hvis 1/5 av et solpanel er skyggelagt, noe som ikke virker så mye, faller solvolumet fra 100 til 80 prosent.

Stamming eller inkonsekvent kraft

Hvis en solpanel s utgang synker under optimal Effektivitet på grunn av skygge kastet over det, er systemet som drives med solpanelet lider av forbigående eller stammende kraftvariasjoner som kan skade systemet uopprettelig (avhengig av systemet som er drevet). I tilfelle av skyggelagte solpaneler kan det hende at selv strømforsyningskomponenter som superkondensatorer eller oppladbare batterier ikke er nok til å hente slakk.

Økt kjøling

Hvis en solcellepanel mottar nok omgivende lyskilder til å oppfylle Formål mens du er i skygge, kommer en fordel ut fra en dramatisk kjøleeffekt på solpanelet selv, spesielt tilkoblingspunktene for effektutgangsterminaler. På vanlige paneler i fullt dagslys er disse punktene berømt for varme, et biprodukt av solens natur.

I solskinn er solcellepaneler bemerkelsesverdig kulere, noe som fører til færre vanskeligheter og færre kostbare reparasjoner.

Ujevn kraftproduksjon

Hvis en solpanel er delvis skyggefull og samler strøm ujevnt over overflaten , kan solpanelens komponenter bli skadet av prosessen. Når en side av et solpanel samler energi i betydelig tid mens den andre siden forblir kald, kan komponenter som superkondensatorer og blokkeringsdioder bli anstrengt og skadet, ledende til behovet for dyre reparasjoner eller reservedeler.

Hvil

Tillate solpaneler å 'hvile' en gang i mellom, er en viktig del av å opprettholde et solfangesystem. Skygge, men ikke den beste måten å holde optimal Effektiviseringsnivåer for solkonvertering er fantastisk for at solpaneler kan kjøle seg ned og ikke spenne komponentene deres hele tiden. Dette vil holde solpaneler fungerer lenger før reparasjoner eller utskiftninger blir nødvendige. I motsetning til andre strømkilder krever solenergi en jevn forsyning av sollys for å fungere riktig, og det kan påvirkes både negativt og positivt av skyggenes innbrudd. Den mest åpenbare og signifikante effekten er imidlertid det dramatiske tapet av kraft opprettholdt av til og med en brøkdel av skygge på solpaneler.