Hva slags fossiler finnes i Grand River?

 

Devonian Period

Devonian Perioden er også referert til som Age of Fishes. Den stammer fra 417 millioner år siden til 354 millioner år siden. Devonian Periode så utviklingen av små planter og vegetasjon som til slutt dannet bregner og frøbærende planter. Frøplantene utviklet seg til trær og skoger.
En annen fossil gruppe av Devonian Perioden var tetrapoder som er noen skapninger med fire fot; leddgikt som har exoskeletoner og segmenterte legemer, og tidlige vertebrater som til slutt utviklet seg til alle landdyr med ryggvirvler. Under Devonian Perioden inkluderte ryggradsgruppen insekter, koraller, ammonitter og mange nye fisketyper.

Hexagonaria

Heksagonaria er et fossilt korall. I Grand River ble hexagonaria kalt Petoskey Stone. Den fossiliserte koralen er ikke bare funnet i Ohio's Grand River, men også i Lake Michigan og Lake Huron. Det er en form for gammel koral, med opprinnelse i Michigan grunnvann over 350 millioner år siden. Under Devonian Period, havet Dekket Ohio og var et naturlig habitat for koraller og andre marine skapninger. Heksagonaria fossiler fra Grand River ble kalt Petoskey Stone etter at en Otto-indisk prinsesse giftet seg med en franskmann. Hennes ektemann fikk navnet Petosegay av sin stamme. Petosegay oversetter ' Dagens stråler 'eller' stigende sol '. Petoskey Stone av Grand River har sirkulære mønstre som ligner på sol og solstråler.

Crinoider

Crinoider er andre fossiler av Devonian perioden funnet i Grand River. Crinoid fossiler kommer fra grunt vann og er også kjent som fjær stjerner og sjøliljer. Crinoid skjeletter utgjør mye av kalkstenen som finnes i Grand River og andre vannveier i Paleozoic Era.
Den Devonian Crinoids festet seg til de grunne elvene, filtrerte mat som passerte dem i strømmen. De var like i form som en sjøstjerne, men deres munner møttes oppover for å fange forbi matpartikler.

Brachiopoder

Brachiopoder av Devonian Era var marine vesener som ligner på muslinger. Brachiopodene var de første marine skapningene til å utvikle seg til et immobilt dyr og vokse et ytre skall. De brukte tentacles å nå ut og ta mat fra elven. Brachiopoder blir ofte referert til som lampeskall. Grand River er rikelig med brachiopod fossiler som dannet i elvebredder. Brachiopodene var en del av den triassiske massen utryddelsen for ca 250 millioner år siden.

Trilobitter

Trilobittfossiler er de mest varierte og rikelige gjenstander fra Paleozoic Era. Det er over 20.000 arter av trilobitter anerkjent i dag. Trilobittfossiler fra Devonian Period er rikelig i Grand River. I løpet av denne gamle perioden begynte trilobittene deres vei mot utryddelse som skjedde i permermalen for 250 millioner år siden.
Trilobitter hadde eksoskeletoner og gikk langs elvene som fôret på plankton og mikroskopiske sjødyr. Noen av trilobittfossilene som finnes i Grand River beholdt trilobittens ben, gyder og fordøyelseskanaler, men de fleste fossiler er ufullstendige. Den trilobitt kaste sin eksoskeleton, så mange av fossilene som finnes er bare kroppsskallet. Disse små vannbugsene har blitt studert av paleontologer for å bestemme forskjellige evolusjonære perioder. Grand River ligger i Nordøst-Ohio og løper 98 miles til Lake Erie. Grand River begynner som marshland i Geauga County, deretter reiser til Trumbull County, strømmer videre til Ashtabula County og gjør en vestlig kurs mot Lake County. Fra Lake County tømmer Grand River inn i Lake Erie. Fossiler funnet i Grand River dateres tilbake til Paleozoic Era 's Devonian Period. Gamle skifer og siltstone gjør også opp elvebredden av Grand River. Disse gamle bergarter dateres tilbake til når havet dekket Ohio.