Sepia Toneteknikk

 

To-trinns Sepia Toner Prosess

1.

Sett på vernebriller eller vernebriller og plasthansker.

2.

Hell blekemiddel i den første brettet, vann til andre brett og sepia toner i den tredje brettet. Legg et sett med tang ved siden av hver skuff.

3.

Hold svart-hvitt-utskriften med tang. Dyp utskriften til den første skuffen i 5 til 8 minutter. Agitere utskriften i 60 sekunder. Hold i skuffen til den svarte i skyggene er forsvunnet eller blitt gul.

4.

Lukk tangene langs kanten eller hjørnet av utskriften. Løft utskriften ut av første skuff og la overflødig blekemiddel dryppe tilbake i skuffen.

5.

Legg det blekede utskriftet i den andre skuffen for å skylle. Skyll i 2 minutter.

Løft skyllet utskrift fra den andre skuffen og la overflødig vann dryppe tilbake i skuffen.

7.

Legg utskrift i tredje skuff for sepia toning. Agitere utskriften i 60 sekunder. Fortsett i skuffen til det ikke skjer noen annen toneendring.

Etterbehandling

1.

Still inn timeren for å skylle utskriften i ca. 4 minutter for harpiksbelagt utskrifter eller 30 minutter for fiberbaserte utskrifter eller produsentens anbefalte tid.

2.

Bruk en gnist for å skumme av vannet fra utskriftsflaten.

3.

Legg forsiktig på utskriften for å tørke i et støvfritt, tørt område. Unngå å berøre utskriftsflaten med fingertuppene.

Tips og advarsler < / h4>

  • Sepia tonere varierer etter produsent. Følg produsentens instruksjoner for den spesifikke toneren.
  • Prøv å toning forskjellige områder for en mer intens effekt.
  • Noen fotografiske papirer har en emulsjon som ikke fungerer bra med direkte sepia tonere.
  • Eksperimenter med ulike typer papir og bilder med ulike nivåer av kontrast.
  • Pass på at hver skuff er fri for andre forurensende kjemikalier som tidligere ble brukt.
  • Som med andre mørkeroms prosedyrer, må fotografene nøye håndtere disse farlige kjemikaliene og arbeid i et godt ventilert rom.
  • Sepia er et brunt pigment utvunnet fra blekkpatronen. Ved tradisjonell fotografering skifter sepia toning en sølvbasert svart-hvitt-utskrift til et brunt utseende for et varmt tonet resultat. Sepia toning kan gi en nostalgisk effekt til landskapsfotografier.



    Sepia-tonere erstatter metallisk sølv med en inert forbindelse, sølvsulfid. Denne inerte forbindelsen bidrar til å beskytte bildet for arkivkvalitet. Toning innebærer enten en en- Trinn direkte sulfid toner eller to-trinns indirekte sulfid toner. For kaldtone papirer, resulterer en brun tone. For varm-tone papirer, resulterer en gul-brun tone.