Instruksjoner for tørr montering av pasteller

 

Forbereder kunsten

Oljepasteller er laget med petroleumsbasert mineralolje, som smusser like lett som leppestift og ikke herder eller tørker. Tilrettelegging er tilgjengelig i kunstleverandør og hobbybutikker, samt online fra kunstleverandører. Et produkt som er tilgjengelig for dette formålet, er pastellfiksativ fra Sennelier D 'Artigny, og andre sprayprodukter er tilgjengelige fra Krylon. Som noen spray kan endres pastellpigmenter og legge til uønsket fargetone over maleriet. malerier eller illustrasjoner), et alternativ til tetting du kan vurdere er å legge mat på maleriet etter montering.

Tørrmontering

Richard McKinley, en kolonne for 'The Pastel Journal', anbefaler montering av pastellpapir før du maler for å 'legge til stabilitet og for å lette bruken av vannbasert under malerier', på ragmuseet, ragbehandlingsbrett eller en av forskjellige monteringskort (se Resources). McKinley og mange andre profesjonelle kunstnere bruker en profesjonell varmepresse Som et trykk kan være dyrt og ikke alltid lett å komme forbi, er en alternativ metode å bruke et strykejern til å klatre nedover de fire hjørnene. Takstrykjern er betydelig billigere enn presser og lett tilgjengelig i kunstforsyning og hobbybutikker. Ved å bruke et trykk for å tørke, er arbeidet ditt å foretrekke for et strykejern, da et trykk vil sikre et flatt, jevnt resultat.

Lim

En rekke monteringslimmer er tilgjengelige for tørrmontering. Når du velger et vevpapir, vær oppmerksom på at enkelte produkter er formulert spesielt for tørrmontering av fotopapir, mens andre kan brukes til forskjellige papirtyper og tekstiler. Vær også oppmerksom på at separate materialer brukes til kaldmonteringsprosedyren, som er en noen ganger rotete prosess der det brukes et vått lim for å feste kunstverk på et monteringskort. Forsikre deg derfor om du velger tørre monteringstilbehør. Vær oppmerksom på instruksjonene som følger med monteringsvevet du kjøper, da det vil gi instruksjoner som er spesifikke for produktet. Siden oljepastellene har en tendens til å smette lett, bør det tas særlig forsiktighet når de festes til et monteringskort. Det er visse skritt og forholdsregler du kan ta for å sikre at det ferdige resultatet er galleriklar, eller i det minste egnet for visning på veggen til ditt hjemmegalleri.