Hva kalles spiralskjell?

 

Nautilus

Nautilus er en del av cephalopodfamilien, som inkluderer blekksprut og blekksprut, men nautilusen er eksepsjonell fordi den vokser et hardt skall som det skaper etter hvert som dyret blir større, beveger seg inn i nye kamre og forsegle de andre med en perlemorvegg. De forseglede kamrene tjener deretter til å holde det større skallet oppdrift.

Den gyldne forhold

Det som er så spesielt med nautilus skallet er dets matematiske perfeksjon. Den gyldne ratio er definert som forholdet som følge av en linje delt slik at lengden på det lengre segmentet er 1,618054 ganger lengden på det kortere segmentet. En spiral danner en logaritmisk spiral som den bygger på seg selv, blir proporsjonalt større i dette nøyaktige forholdet på 1,618054 ganger det minste, tidligere skallkammer. Grekerne var de første som kalte denne matematiske ligningen som finnes i naturen, den gyldne forhold.

Andre spiralskjell

Den nautilus er det perfekte spiralskallet, men andre skall følger også en spiralform, inkludert skråskjell og tårnskaller. I stedet for å være runde, flate spiraler, spiral begge skjellene oppover til et punkt. Nautilus-skallet er bildet vi vanligvis viser når vi snakker om et spiralskall. Dette skallet er ikke bare et eksempel på en spiral; Det er en matematisk perfekt spiral, med proporsjoner kjent gjennom historien som Golden Ratio.