Oljemaleri Restaureringsteknikker

 

Ingen snarveier

Når det gjelder å gjenopprette et oljemaleri, tar snarveier - eller arbeider raskt - den raskeste veien til ødeleggelse. Tålmodighet og utholdenhet er nøkkelen når det gjelder kunstgjenoppretting. Unngå tilsynelatende raske løsninger som såpe og vann, linolje, limfjernere og generelle husholdningsrengjørere, da disse kan skade et maleri som allerede har behov for omsorg.

Testprodukter

Det finnes flere kjemikalier som kan Brukes til å rengjøre malerier. Hver fungerer annerledes, og hver vil rengjøre med en annen hastighet og dybde. Gjør det selv kunst restauratører bør starte restaureringsprosessen i ett hjørne av stykket. Har en nøytralisator hendig, hvis noe uventet Når du bruker et rengjøringsmiddel, stopper nøytraliseringen prosessen før uønskede effekt sprer seg. Bruk et antall kjemikalier i dette 'testområdet' for å se hvilken som gir ønsket utseende. Når det beste produktet er bestemt, er det på tide å Fortsett til resten av maleriet.

Rengjøring av maleri

Hvis maleriet ble opprettet i løpet av de siste ti eller tjue år, kan overflaten simpelthen være støvete, og det kan bidra til å rense overflaten av maleriet ved hjelp av tørre verktøy, for eksempel liten børste es. Pass på at du bruker en mild hånd. Hvis maleriet er klissete eller sotete, er et rengjøringsmidlet sannsynligvis i orden. Tøm overflaten med en tørr klut eller myk klut, og bruk deretter det ønskede rengjøringsmiddelet til å fungere over hele maleriet. Denne rengjøringsprosessen er den mest intense delen av restaureringen og krever forsiktighet og tålmodighet. Når du er ferdig, må du lakk igjen maleriet for å forsegle det igjen.

Rådgivning av en profesjonell

Hvis det er behov for annen restaurering, for eksempel å reparere tårer eller festeplasser hvor maling har fliset av, må du konsultere en profesjonell. Han vil vite hvilke teknikker som vil fungere best gitt materialene som brukes og skade vedvarende, og kan gi et anslag på hvor mye reparasjonene vil koste. Gjenopprette et oljemaleri er en delikat oppgave. Profesjonelle restauratører kan tilbringe år på bare ett stykke, men amatør restauratører kan fortsatt gjøre et gammelt stykke ser bra ut på kortere tid.