Egenskaper av karbonstål

  Kullstål er en type stål som har karboninnhold. Mens karbon er den primære komponenten av denne typen stål, har den også jern og mangan. Det amerikanske jern- og stålinstituttet (ASAI) anser en stålforbindelse for å være karbonstål når det ikke må tilsettes et minimumsinnhold av krom, kobolt, columbum, nikkel, molybden, tungste, titan eller annet element for å oppnå ønsket stållegering effekt.

Malleable

Karbonstål, også referert til som smittet stål, er formbar. Dette betyr at den er flatt og kan formes til enhver form. Rå karbonstål helles i blokker som er varmvalset til ønsket form, og karbonet gjør det mulig for herdingen å herdes.

Høystyrke-lavlegering

Karbonstål er klassifisert som en høyfasthets- lav-legering (HSLA) metall. Kullstål har lavt, middels eller høyt karboninnhold. Når lavt karbon (med en andel på 0,05 til 0,25 prosent karbon) er karbonstålet lett å danne og sveise.

Høyere nivåer av mangan

Karbonstål med middels karboninnhold har høyere nivåer av mangan . Dette tillater det å bli slukket og temperert (som er en oppvarming). I denne tilstanden brukes karbonstål til å lage aksler, aksler, koblinger og smiing.