Frottage Painting Techniques

 

Bruker

Flertallet av kunstnere som bruker denne teknikken, bruker det som bakgrunn for deres kunstverk. De forbereder seg bare på arbeidsflaten ved hjelp av terrengteknikken, og deretter maler faget over det. Denne teknikken kan også stå uendret for å skape et komplett, abstrakt kunstverk. Grafiske designere kan også bruke terrengteknikken til å lage teksturer som de kan skanne inn i en datamaskin og bruke som tekstur for ulike elementer i deres arbeid.

Materiell

Overflaten som brukes til terrengteknikken er muligens den viktigste hensyn du må gjøre før du begynner å bruke denne teknikken. Det må være noe mykt, som et papir eller et tynt lerret, slik at det vil stikke og bøye seg med sporene på den teksturerte overflaten du ønsker å gjenskape. Hvis du er død angitt ved å bruke noe tykkere som illustrasjonsbrett, har du muligheten til å lage din frottasje på et eget stykke papir, og deretter overføre bildet til brettet ved å plassere det med forsiden ned på arbeidsflaten, og deretter gni ryggen fast .

Verktøyet du bruker til å gjøre selve gnidningen, bør være et stykke kull eller veldig mykt blyant. Hvis du bruker maling, tynn den ned nok til å følge konturene på overflaten du gnider.

Overflaten du riper bort er også viktig. Sørg for at den er litt mer strukturert enn hva du vil lage.

Teknikken

Når du har bestemt deg for hvilken overflate du vil gjenskape, plasser du bare papiret eller lerretet over det, og sørg for at det er ingen warps eller bøyninger i papiret. Det kan hende du vil bruke litt maskebånd for å sikre papiret slik at det ikke beveger seg under streng rubbing. Bruke det bredeste området av kull eller blyant, begynn å gni over overflaten. Jo hardere og mer trykk du bruker når du gni, jo mer mørke flekker vil dukke opp i ditt siste stykke. Fransk for 'rubbing' frottage maleri er en teknikk som brukes av fine kunstnere og illustratorer for å lage teksturer ved å plassere arbeidsflaten over et objekt med ønsket tekstur og bokstavelig talt gni tekstur på. Denne teknikken ble utviklet av surrealistiske Max Ernst i 1925 og kan bli fremtredende gjennom hele sin arbeidsgruppe.