Hvordan lage en portrett på lerret

 

Forberedelse

1.

Tørk lerretet av med en fuktig klut for å fjerne partikler eller støv igjen fra fabrikken. Når det er tørt, dekk lerretet i et lag med gul interiør latex (flat finish) maling ved hjelp av en 2-tommers FLAT-børste, dette er kjent som et under-maleri, og vil gi ditt portrett litt livsstil. La det tørke.

2.

Velg et fotografi som har motstridende og dramatisk kontrast - et lyst motiv mot en mørk, litt gradient bakgrunn. Spor motivets konturer med en blyant; Dette vil bedre definere kanter og hjelpe deg med kurvene og små detaljene i motivet.

3.

Tegn rutenettet: rutenettet avhenger av dimensjonene til både bildet og lerretet. Ved hjelp av gitterteknikken sikrer du at bildet du maler er matematisk proporsjonalt med bildet. Hvis det er mulig, jobbe fra et fotografi som er direkte proporsjonalt med lerretet; Om nødvendig må du endre bildens dimensjoner på datamaskinen din, eller bare kutte av overflødig.
Eksempel: [Bildemål: 4 'x6'] [Lerrets dimensjoner: 24 'x36']
Begynn nederst i venstre hjørne av lerretet, bruk blyant og linjal, lag små hash-merker med en tomme intervaller. Arbeid deg rundt lerretet og gjenta disse hash-merkene til sidene og toppen. Du skal ende opp med 23 markerer både basen og toppen og 35 merker på hver side. Tegn en rett linje som forbinder det første merket på basen til det tilsvarende merket på toppen, gjenta denne prosessen for hvert hashmerke og motparten til du har opprettet en 1 'x1' -ruten.
For å finne hashmarkintervaller for bildet, divisjon fotlengden av bildet ved basislengden på lerretet, og divisjon deretter lengden på bildet ved lengde på lerretet.
4 '/ 24' = .16 '
6' / 36 '= .16'
Med linjalen din og blyanten begynner du nederst til venstre på bildet og lager en hash m ark hver .16 '(eller .41 cm); arbeid deg rundt bildet og gjenta disse hash-merkene for sidene og toppen. Tegn en rett linje som forbinder det første hashmerket på basen til det tilsvarende merket på toppen; Gjenta denne prosessen for hvert hash-merke og dens motstykke til du har opprettet det komplette gridet.

4.

Nå som bildet og lerretet ditt er ristet i direkte forhold til hverandre, blyanten din og overfør bildet. Start fra nederst til venstre eller hvor som helst, er lettere for deg, og arbeid firkantet ved å kopiere hver detalj fra plassen på bildet, og duplisere det du ser til det tilsvarende firkanten på lerretet. Ta deg tid og sørg for at linjene i hver firkant samsvarer med naboene. Når du har overført motivet til lerretet, kan du rydde opp bildet ved å slette overflødig rutenett og eventuelle flekker eller feil.

5.

Bruke fargene Burnt Umber, Burnt Sienna og Yellow Ocher (eller mørkbrun og gul) begynner å male det første laget av portretet ditt som om det var i svart og hvitt, ved å bruke mørkere brunene som svarte og gultene som hvite. Pass på at det finnes et bredt spekter av mellomliggende 'toner og nyanser' mellom den mørkeste brune og den letteste gule. Etter at maleriet ditt har noen definisjon, bland en liten mengde Titanium White med Yellow Ocher eller lignende, og markere de lysere områdene på ansikt, hår og klær. Ikke bruk for mye maling, tenk på dette laget som et sted mellom en vask og en akvarell, ikke for tykk og ikke for tynn. La det tørke.

6.

Begynn å blande farger for å matche bildet. Begynn å male portretten din i lag som begynner med bakgrunnen og arbeide fremover. Legg ned et lett lag av grunnleggende eller grunnfarge, og gå tilbake og legg til skyggene og mørkere nyanser av fargen. Don Ikke overarbeid et enkelt område, arbeid på hele brikken kollektivt, behandle det som et enkeltlag; deretter gå tilbake og fortsett å definere mellomprodukter mellom grunnfargene og dets skygger. La det tørke.

7.

Vær nøye med kontrastene til maleriet ditt når du begynner å legge grunnlaget til fargene. Etter hvert lag tørker, fortsett å perfeksjonere området fra det minste lyse til det lyseste / eller nesten hvite høydepunktet; Ikke vær redd for å gå tilbake og legge til flere skygger og omarbeide et område hvis du trenger det.

8. Når det siste laget er helt tørt, gå tilbake og undersøk hver gang del av maleriet, se etter områder som kan pyntes. Vær nøye med de små detaljene - det er de finessene som gjør portretet mer realistisk og profesjonelt.

Tips og advarsler

  • Lærredstil: For de første forsøkene dine, velg en lerretstil som er generisk; disse er billige og enklere å ramme. De fleste er u0026 # xBD; 'til u0026 # xBE;' tommer i dybden, og stiftet til sidene av treboksinfrastrukturen. Bruk Galleri Wrap etter at du har opplevd noe, eller hvis du ikke har tenkt på innramming, men likevel ønsker å vise arbeidet ditt. Gallery Wrap er en teknikk hvor lerretet er pakket rundt infrastrukturen og stiftet til baksiden, det er dyrere men høyere kvalitet. Kanalstørrelse: 24 'x36' kan se skremmende ut, men i det lange løp vil du gi mer frihet. Et større overflateareal gir mer mulighet for detaljarbeid. Oljemaling kan ta alt fra 18 timer til fem dager for å tørke avhengig av konsistens. Pass på at hvert lag er helt tørt før du går videre til neste. Oljeleggeren kommer i mange varianter og tykkelser; de fleste avgir sterke lukt og semi-toksiske røyk, som terpentin. For å unngå hodepine bruk en luktfri tynner, og erstatt oppvasksåpe som Dawn eller Palm Olive for å rengjøre børster. Pensler: Mange kunst og håndverk butikker selger ulike pakker som inkluderer forskjellige størrelser børster; kjøp en pakke leiligheter og en pakke runder for å gi deg flere alternativer.Grid: For mer nøyaktige og enklere å lese målinger, konvertere inches til centimeter. Det er viktig å male i lag, du må kanskje tror du har riktig farge på en bestemt del av ansiktet eller klærne, men snart finner du at det er helt feil når de omkringliggende områdene er fylt ut.
  • Portretter definerer noen av de mest respekterte og studerte kunstnerne i historien; mestere som da Vinci og Rembrandt er kjent mer for sine portretter enn for deres landskap eller stilleben. Fordi det menneskelige ansiktet er komplekst og vanskelig å replikere, unngår mange artister seg bort fra å male dem fordi de ikke vet hvor de skal begynne. Men hvis du tar et portrett ut av kontekst og bryter det ned hverandre, finner du det som maler et portrett er ikke så skummelt tross alt.