Luftbørsteopplæring

 

Det du trenger

Først trenger du en airbrush. Selv om det er mange merker og modeller der ute, er det bare noen få grunnforskjeller mellom dem. Bestem hvor mye 'handling' du vil ha fra airbrushen din. Dette refererer til hvor mye kontroll du har over tykkelsen på linjene laget av airbrush. Dobbeltspill airbrushes kommer til å være dyrere enn single action type. En annen forskjell er i måten maling er matet inn i airbrushen. For å gjøre det lettere å bytte farger, vil du ha en tyngdefylt airbrush, som har en liten kopp som du bare henter inn i.

En airbrush brukes til å rette malingen på malingsoverflaten, men den har ingen drivende egenskaper overhodet. På grunn av dette må du kjøpe en luftkompressor av noe slag. Du kan kjøpe hermetisert luft for å feste til airbrushen, men det beste alternativet er en elektrisk drevet kompressor. Disse kan være litt dyre.

Malingene du bruker for airbrushing er også svært viktig. Først bør du bare bruke maling spesielt formulert for airbrush. Når du får en følelse av konsistensen som trengs for å arbeide med airbrush, kan du velge å vanne ned andre malinger, som akryl eller gouache.

Påføring av maling

Hvis du bruker en single-action airbrush, Trykk for å trykke på knappen for å bruke maling. For en dobbeltbremsepensjon, trykk på knappen ned for å starte airbrushing, deretter tilbake for å dispensere mer maling. Det er også viktig å vurdere avstanden til malingsoverflaten. Jo lenger unna airbrushen er fra overflaten, jo bredere området det vil dekke.
Fordi airbrushing forlater en uklar linje i stedet for en skarp, kan du bruke en frisket for å skape mer definerte konturer. En frisket er i utgangspunktet en klar film som holder seg til malingflaten og blokkerer maling fra visse områder. Du kan kutte ut frisket i hvilken som helst form og bruke det på nytt for å skape en lagdelt effekt.

Opprydding

En airbrush har mange svært små bevegelige deler som maling kan komme godt opp og tørke inn. På grunn av dette , er det viktig at du rengjør luftburet grundig etter hver bruk. Du kan rense rent vann gjennom det for å fjerne mesteparten av maling, men du trenger noe litt sterkere for å være sikker på at det er veldig rent. Det finnes mange kommersielle airbrush-rengjøringsmidler på markedet, men en grunnleggende glassrenser fungerer like godt. Å lage flotte malerier ved hjelp av airbrush er mye enklere enn det virker. Hvis du har de riktige verktøyene og ta litt tid til å trene de riktige teknikkene, kan du forbedre maleri-repertoaret ditt ved hjelp av dette enkle verktøyet.