Digital Publishing Tools

  Sammenlignet med tidligere programvare, er de fleste programmene for digital publisering i stand til å produsere høykvalitets industritekstinnhold enkelt innen få minutter, og gjør en vanlig stasjonær datamaskin til et forlag. Alternativene til digital publiseringsprogramvare spenner fra enkle til sofistikerte, avhengig av prosjektets natur. Prisene spenner også fra enkle freeware desktop utgivere til avanserte industristandard applikasjoner som koster opptil $1000.

Adobe InDesign

Adobe InDesign tilbyr brukere et bredt utvalg av maler og utdataformater. Utdataformater er typer filene som programmet vil eksportere arbeid som; for eksempel et PDF-dokument eller et JPEG-bilde.

Adobe InDesign er relativt brukervennlig og integreres perfekt med alle andre Adobe-produkter, noe som gjør import av Illustrator- eller Photoshop-dokumenter enkelt. Adobe InDesign er valget av mange utgivere, og gir et stort antall alternativer og funksjonalitet. Adobe InDesign koster omtrent $699 for den nyeste versjonen.

Adobe Framemaker 9

Adobe Framemaker 9 er et digitalt publiseringsverktøy som primært brukes til publisering av tekniske dokumenter som er ekstremt lange og svært tekniske. Den inneholder et CMS (content management system) og gir brukerne muligheten til å tilpasse utdataene ved hjelp av en rekke forskjellige alternativer. Et innholdshåndteringssystem er et program som lar brukerne enkelt legge inn og administrere data og arbeidsflyt sammen. Adobe Framemaker 9 inneholder en brukervennlig WYSIWYG (det du ser er det du får) redaktør som gjør det enkelt for selv nybegynnere å legge til innhold. Adobe Framemaker 9 selger for $999.

EMagCreator

EMagCreator brukes primært til å publisere e-bøker i PDF-format. Det gir ikke nivået på raffinement som de nevnte Adobe-produktene, men det er gratis å prøve. Programvaren er mye enklere å bruke og er utelukkende for elektronisk eller elektronisk publisering. Programmet er lettere å bruke av samme grunn det mangler sofistikering. Programmet har begrenset funksjonalitet som betyr at en bruker ikke trenger å lære mye for å få maksimal utnyttelse fra det.