Anatomi av en vindturbin

 

Fra utsiden

Flere deler av en vindturbin er lett synlige fra en passerende bil. De inkluderer tårnet, som er den eneste vertikale akselen som støtter turbinen. Da er det bladene, som er lange, vinklede stykker som utstråler fra rotoren. De fleste turbiner har to eller tre kniver. Bladene svinger navet, som sammen med bladene kalles rotoren. Nacelle er skallet som huser turbinens indre deler. Nacellen sitter på toppen av tårnet. Rotoren er sentrert på nacellen.

Skakter, gir og generatorer

Når bladet svinger, blir det rotoren, som roterer akselen. På akselen er det montert en girkasse som er som overføring på en bil. Spinndrevene slår generatoren. Generatoren gjør kinetisk energi - spinding av akselen - til elektrisitet.

Høyhastighets aksel og bremse

Når rotoren svinger girkassen, gjør den det via lavhastighetsakselen. Gears på lavhastighetsakselen gir mindre gir, som spinner raskere. I tillegg til å dreie generatoren, høyhastighetsakselen er koblet til en bremse. Bremsen, enten manuelt eller automatisk, kan stoppe eller sakte den roterende rotoren.

Yaw and Yaw Motor

Inne i tårnet og koblet til nacellen er det yaw og yaw motor, som roterer turbinen slik at den vender mot vinden.

Anemometer og vindvane

Anemometeret og vindvingen, vanligvis fjell ted på baksiden av nacelle, måler vindhastighet og retning.

Kontroller

Kontrolleren, som ligger inne i nacellen, setter turbinen på når vindhastigheten overskrider en minimumsgrense, vanligvis 8 til 15 mph. Den slår av turbinen, ved hjelp av bremsen, når vindhastigheten overskrider sikre nivåer, typisk 50 mph. Nye vindturbiner begynner å dot landets landskap, ettersom energiprodusenter begynner å lete etter renere, fornybare energikilder. Følgende artikkel beskriver deler av en vindturbin.