Om Lilla Finches

 

Utseende

Til tross for hva navnet deres antyder, er mannlige lilla finker mer av rosenfarget rødt enn lilla, med blandinger av brune på ryggen og en hvit mage. Kvinnelige lilla finker, derimot, har ingen spor av rødt, og har en stripe på øynene, men de er ellers like i utseende. Lilla finker er klumpete og trette. De er større enn husfinker. Lilla finker har en hakk og svinene er koniske og store.

Habitat

Lilla finker finnes i California, Minnesota, West Virginia, Mexico, British Columbia og Newfoundland. De er statsfuglen i New Hampshire. Lilla finker bevarer barskoger, hager, elvebredder, marker, buskede områder, bakgårder, parker, frukthager, hekker og trær med forkant.

Reder

Lilla finker gjør sitt rede fra gres, kvist og hår. Deres reir er ofte nøye plassert i barrtrær. De legger opp til fem egg om gangen. Lilla finkeegg er blågrønne med mørkebrune flekker.

Mat

Lilla finker spiser frøene fra nåletrær, elm, tulipopler, lønner og andre trær. De spiser også nektar fra blomster. De spiser også brombær, kaprifol, krydderobber, kirsebærber, enebærbær, kirsebær, aprikoser, caterpillarer, gresshopper og biller.

Lyd

En lilla finch sang er rik, krøllende og musikalsk. Lilla finker noen ganger imitere sangene av låve svaler, amerikanske gullfiner, østlige towhees og brown-headed cowbirds.

Parring Oppførsel

Parringens rituale består av hanen som viser sine livlige farger, hopper i luften opp til 12 inches, puffing ut brystet hans, synger sin sang og presenterer en gave i hans nek som en gressstamme eller kvist. Lilla finker er territoriale av deres par. En aggressiv lilla finch vil lene og peke sin regning mot sin motstander. Det finnes alle slags fuglearter, inkludert flere typer finches. En av dem er den lilla finchen. Den lilla finch er en enkel, men likevel vakker fugl som kan bebo din egen bakgård. Dessverre, deres tall har gått ned i USA på grunn av konkurranse med huset finch.