Hvordan bestemme frekvenser

 

1.

Plugg hastigheten for forplantning av bølgen som måles i ligningen: Forplantningshastighet = Frekvens x Bølgelengde. Hvis du bestemmer frekvensen for en bølge i et vakuum, bruk lysets hastighet, 299.792.458 meter per sekund, for hastigheten av forplantning av bølgen.

2.

Plug bølgelengden, i meter, av bølgen blir målt i ligningen i trinn 1. Bølgelengden er definert som avstanden mellom toppen eller toppen av en bølge til toppen av den neste bølgen.

3 .

Fordel hastigheten for utbredelse fra trinn 1 ved bølgelengden fra trinn 2. Det resulterende tallet er frekvensen av bølgen i hertz.

Frekvens er definert som antall komplekse sykluser en bølge gjør i en gitt tid. Frekvensen av en progressiv bølge, en bølge som beveger seg fremover i rommet, indikerer hvor fort bølgen beveger seg i enheter av sykluser per tidsenhet. Frekvensen av en stående bølge, en bølge som oscillerer på plass, indikerer svingningshastigheten i enheter av sykluser per tidsenhet. Enheten Hertz (Hz) brukes til å beskrive frekvensen av en bølge. Hastigheten for forplantning av en bølge er lik frekvensen av bølgen multiplisert med dens bølgelengde.