Hvordan lage et enkelt økosystem

 

1. Legg ca. seks tommer jord i et glass akvarium. Jord inneholder vanligvis mikroskopiske bakterier, sopp og nematoder (en type orm) som fungerer som dekomponere. Du kan legge til små regnormer i jorden for å øke dekomponeringsbiomassen.

2.

Stryk gressfrø på toppen av jorda. Soak jorden med vann og sett den i solen eller en annen lyskilde. Lyskilden er viktig, fordi gresset (produsenten av ditt økosystem) krever at det gjør næringsstoffer til forbrukeren du vil legge til. Sjekk på gressfrøet daglig, og sørg for at det blir vått, men ikke gjennomvåt. Dekker akvariet vil bidra til å minimere fuktighetstap og forhindre insekter eller andre skapninger i å invadere økosystemet.

3. Legg til 6 eller så små gresshopper i akvariet når det er en full seng av gress inni. Gresshoppene vil spise gresset. Hvis gresshoppene spiser for mye gress, må du kanskje fjerne en eller to til gresset blir produsert raskere enn gresshopper forbruker det. Dekomponeringene vil bryte ned avfallsmaterialet fra gresshoppene, samt eventuelle gress eller gresshopper som kan dø i ditt økosystem.

Tips og advarsler

  • Der er vanligvis nok næringsstoffer i jord for å kunne vokse planter, men hvis du finner gresset ikke vokser, kan du legge til litt gjødsel for å øke produktiviteten.
  • Naturlige økosystemer er komplekse. Hver inneholder produsenter (planter) som feller sollys energi og konverterer den til nyttig energi. Forbrukere (herbivores, omnivores og / eller rovdyr) spiser denne energien lagret av planter og innlemmer den i vevet for bruk til vekst og reproduksjon. Dekomponere bryter ned døde plante- og dyremateriell i deler som er enkle nok til å brukes igjen av planter, og dermed fullfører syklusen. Økosystemer består vanligvis av mange deler, men enkle økosystemer kan enkelt bygges.