Naturlig habitat av svarte fotfargene

 

Ferret og Prairiehund

Ferret er medlem av weasel-familien og avhenger av prærihunden som sin viktigste kilde til mat og ly. Svartefotede ildere jakter, dreper og spiser præriehunder, så ta over sine burrows. Ferret vil tilbringe mesteparten av sin tid i løpet av dagen under jorden i sitt nye hjem. Den svarte foten kommer over bakken i løpet av dagslyset bare for å jakte eller finne et nytt burrow.

Habitat

Præriegressene i de store sletter har alltid vært habitat for den svarte foten. Disse gressmarkene har vegetasjon som vokser veldig kort og store flekker av barnehage, som gir prairiehunder muligheten til å grave i jorden og bygge sine underjordiske kamre. Den største typen planteliv i dette miljøet er sagebrush busk.

Tidligere område

Den historiske geografiske rekkevidden av den svarte foten streknet over Great Plains fra nord til sør. Ferret hadde en gang eksistert i sørlige Alberta og Saskatchewan i Canada, og Utah Division of Wildlife-ressurswebsiden forteller at ferret hadde store befolkninger i 12 stater: Montana, North Dakota, South Dakota, Nebraska, Wyoming, Kansas, Utah, Texas, Arizona , New Mexico, Oklahoma og Colorado.

Nåværende område

Nåværende rekkevidde av den svarte foten er i porsjoner av Nebraska, South Dakota, Montana og Wyoming, selv om små populasjoner kan eksistere i andre stater. Arbeidet med å reintroducere den svarte foten i naturen fokuserer på økosystemer som den nærmeste Wind Cave National Park i South Dakota s Badlands-regionen.

Effekter

Nedgangen av den svarte foten er knyttet til fangst, skyting og forgiftning av præriehunder av bønder. Da landbruket tok over præriene, mistet prærhunden habitat. Da præriehunderstallene gikk ned, gjorde det også frøen. Prairiehunder har en gang dekket et område så mye som seks ganger størrelsen på Texas, ifølge nettstedet Black-Footed Ferret.org. Nå kan området som kan støtte prairiehunder og ferret være lite og fragmentert, med prairiehundskolonier avskåret fra hverandre med store avstander fylt med avlinger og menneskelig utvikling. Den svarte foten (Mustela nigripes) er det sjeldneste pattedyret i Nord-Amerika, ifølge National Audubon Society Field Guide to Mammals. Ingen andre ferret arter finnes i naturen i USA. Mens en gang en skapning som streife seg over et dusin stater og inn i Canada, er den svarte foten nå begrenset til en brøkdel av den plassen på grunn av tap av habitat og dets øverste byttedyr.