Typer av store veps

  Wasps tilhører hymenoptera rekkefølgen av insekter, samme rekkefølge som bier tilhører. Store veps kommer i forskjellige farger og størrelser og som bier, bor i forskjellige habitater rundt om i verden. Wasps skiller seg fra bier ved at de har lengre og smale kropper mens bier ser hårdere og plumper ut. Nesten alle arter av hveps bygger røtter i stedet for elveblest og produserer ikke honning som bier gjør. Mens noen typer store veps viser aggressive tendenser, gjør de fleste andre ikke.

Cicada Killer

Cicada-morderen tilhører Nyssonidae-familien, og som navnet antyder, preyser på 'hundedag' -kikader av Tibicens slekt. Cicada-drapere kan vokse til en lengde på over 1 u0026 # xBD; tommer, noe som gjør dem til en av de mest skremmende og formidable utseende vepsartene rundt. Disse store vepsene lever i aggregerte reir i bakken, spesielt i åpne områder som beite og plener. Cicada killer reir vises som jordhogger, vanligvis bygget av kvinnen med bena og mandibles. Hanene av denne varparten forsvarer området rundt slike reir.

Sandvete

Sandvepsen er en annen stor vepsart av nyssonidae-familien som også lever i aggregerte reir under jorden, spesielt om sommeren. Selv om de fleste arter av sandvipper leffer i forskjellige habitater, er det sandstrømpebukser hvor de oftest er funnet. Bembix Americana Spinolas er en av de mest iøynefallende og største typer sandveps. Kvinnelige sandvåpen lager deres rede med forskjellige typer flies, blant annet hjortflugger og vanlige husfløyer. Vannsfugler har et banded fargemønster som gule jakker og hornetter og er jevnt tempererte.

Guljakke

Gule jakker tilhører Vespidae-familien og har en svart kropp Gult jakker er store hvepe og kan nå en størrelse mellom 3/8 til 5/8 av en tomme. Mens gule jakker generelt byttes på insekter og edderkopper, skyller de også på menneskelig mat, spesielt søtsaker og kjøtt. store veps bygge reder under jorden, spesielt på kjølige, mørke steder og rundt søppel. Disse vepsene bygger også rede på busker, hull i vegger og trær. Gule jakker kan være farlige fordi de stikker gjentatte ganger, injiserer ikke-dødelig gift mens ved å gjøre det. Men på den positive siden er disse store hvepsene nyttig for bøndene fordi de spiser avgrøde ødeleggende skadedyr.

Great Golden Digger

Store gullgravere er ensomme veps og relativt store størrelser. De bor i reir gravd i bakken, spesielt i åpne områder utsatt for solen. De er ensomme i naturen, så en typisk rede kan bestå av ikke mer enn to eller tre celler, selv om kvinner kan bygge fem eller seks slike reir i løpet av en til to måneders aktivitet om sommeren. Store gullgravere oppfører seg ikke på en aggressiv måte som alle ensomme veps.