Hvordan måle jern i vann

 

1. Bruk pipetten til å overføre 10 milliliter av vannet du vil teste inn i den oppgraderte sylinderen.

2.

Legg til 1 / 4 teskje av askorbinsyre krystaller til vannet inne i den oppgraderte sylinderen. Rør vannet med pipetten for å oppløse oppløsningen av krystallene.

3.

Dip en strypestrimme i vannet i den oppgraderte sylinderen, senk den i ca. 1 sekund. < /p>

4.

Skyll forsiktig av overflødig vann og legg teststrimmelen på en steril, tørr overflate og la den tørke. Etter 10 sekunder vil stripen ha gjennomgått fargeendringen.

5.

Sammenlign fargen på teststrimmelen til de forskjellige nyanser på fargediagrammet som er inkludert i hovedprøven container. Tallet under matchende firkant representerer konsentrasjonen av jernioner i vannprøven, i milligram per liter (mg / L) eller deler per million (ppm). Standardgrensen for jern i drikkevann er 0,3 mg / l, som er veldig høy, men ikke farlig. På dette nivået har vannet en tydelig ubehagelig smak, dårlig lukt og husholdningsapparater har en tendens til å bli betydelig farget med rød eller brun skala. De fleste husstandsnivåer nærmer seg ikke 0,3 mg / l, men det er ikke ukjent.

Selv om det ikke er giftig, kan forekomsten av jern i husholdningsvann føre til ubehagelige lukt, flekkete klesvask, misfargede vannbeholdere og til og med tilstoppede rør. Imidlertid kan disse symptomene også være forårsaket av ikke-jernholdige / ferri mineraler. For å måle total mengde jern i vann, kan du bruke et fargeskiftende teststrimmelsett for å oppdage nivåene av jernioner i vannet. Teststrimmene er belagt med forbindelsen 2,2 '-bipyridin, som danner et mørkt, høyt synlig komplekst molekyl med Fe (II). Før testen blir ascorbinsyre tilsatt til vannprøven, noe som reduserer noen Fe ( III) ioner i vannet til en Fe (II) -stat.