Teknikker for å gjenvinne kjølemiddel

 

Push-pull-teknikk

Push-pull-teknikken anbefales ikke med mindre du vet konfigurasjonen av maskinen du har å gjøre med. Du må vite hvor mye kjølemiddel er i systemet, hvilken type system den har, og hvis den har en akkumulator.

Fest en slange fra midtporten på manifoldsettet som fører tilbake til tankens dampport . Fest en annen slange som fører fra den nedre siden av manifolden som er satt opp til sugekanten av kjølemedisinen. Sikre en lavtløpsslange fra utløpssiden av enheten som fører til serviceporten til lavsiden, og fest deretter slangeslangen fra serviceporten til den høyeste siden til serviceporten. Få en skala og legg tanken på den. Åpne gjenvinningsbeholderens ventiler og start gjenvinningsapparatet. Gå til manifoldsettet og åpne lavsideventilen. Når skalaen slutter å hente vekt, bytt du enheten over til dampinnstillingen.

Dampgjenvinningsteknikk

Fest en lavt tapsslang til utløpssiden av gjenvinningsenheten som også er festet til tankens flytende port av gjenvinningssylinderen. Sett sylinderen på en skala og fest en slange fra den lave sidene på HVAC-enheten. Fest den andre enden til midten av manifoldsettet. Fest en annen slange til den lave siden av manifoldsettet med den andre enden festet til sugesiden av gjenvinningsapparatet. Koble motsatte sider av en slange til tankens dampport og høydemåleren på manifoldsettet for å måle tankstrykket.

Lukk ventilene på manifoldsettet, men åpne damp- og væskeventilene på gjenvinningen. sylinder og start gjenvinningsenheten. Tillat det å justere seg selv til riktig vakuum før du lukker ventilene og koble fra HVAC-systemet eller begynner å rense.

Væskegenvindingsteknikk

Væskegenvindingsteknikken ligner en fjerningsteknikk for dampgenvinning. For dampgjenvinning er slangen festet til lavsiden av VVS-systemet, men for væskegjenvinningsteknikken er den festet til systemets høyside i stedet.

Denne metoden er bedre for å fjerne store mengder kjølemiddel, men sørg for å kontrollere at denne teknikken vil fungere på maskinen din. Gjenvinning av kjølemiddel er generelt en nødvendig handling av mange lover av miljømessige årsaker. Denne prosessen må gjøres riktig for utstyret til etterpå og også for sikkerheten til utstyrsoperatøren. Fjerneteknikken du velger, kan være passiv eller aktiv, men begge tar forsiktighet, tid og selvfølgelig riktig utstyr. Før du tar på denne oppgaven, les instruksjonene på utstyret og følg alle sikkerhetsregler.