Hvordan lage en giclee-utskrift

 

1.

Den første tingen å tenke på når du skriver ut din kunst som en Gicl e-utskrift, er hvilket format media du vil bruke. Lerret og arkivkvalitetspapir (laget av forskjellige materialer) er muligheter for kunstutskrifter. Mange kunstnere velger lerret for sine utskrifter som stammer fra lerret for å beholde samme utseende, selv om lerretskunst har en tendens til å være litt dyrere. Du må også bestemme hvilken størrelse utskrift du vil ha, som også bestemmer sluttprisen på materialet og / eller utskriftskostnaden.

Når du har bestemt deg for media , må du velge hvilket kunstverk du skal skrive ut. Mange kunstnere bruker Gicl e-utskrift for å lage en utvalgsportefølje av sine verk, slik at originalene deres forblir trygge på sitt studio. En kompakt katalog er en praktisk, effektiv måte å presentere din kunst på. Disse utskrifter er også en fin måte å selge din kunst uten å selge originaler. Ettersom disse er slike høykvalitetsutskrifter, vil mange artister gjøre en liten løp og selge sitt arbeid som begrenset utgave, nummererte utskrifter. Dette kan øke salgsprisene og gi kundene noe å skryte av til sine venner!

3.

Deretter bestemmer du om du vil kjøpe en Gicl e-skriver, eller hvis du vil ha en profesjonell utskriftsvirksomhet for å håndtere jobben for deg. Skriverne er ganske store (rundt 3 fot bred eller større) og er ganske dyre. For kunstnere som bare begynner, ville det være mer passende å få jobben trykt, i stedet for å kjøpe en skriver selv. For kunstnere med jevn etterspørsel kan det være mer kostnadseffektivt på lang sikt å kjøpe egen skriver.

4.

Hvis du velger å bruke profesjonelle utskrifts tjenester, spør Lederen for referanser og prøver av deres utskrift. På denne måten kan du høre attester fra personer som faktisk har brukt tjenesten og ser hvor gode sluttresultatene er.

5.

En god skanning er avgjørende for kvaliteten på din siste utskrift. High-end skannere og digitale kameraoppsett kan koste flere ganger prisen på en Gicl e-skriver. Dette er en annen god grunn til å bruke en profesjonell tjeneste i stedet for å kjøpe utstyret selv. Hvis det opprinnelige bildet er digitalt, kan kunsten sendes direkte til skriveren, slik at det ikke er noe tap av kvalitet. Malerier eller annen materiell kunst må skannes. En høy kvalitet skanner vil resultere i svært lite tap av farge og kvalitet og vil produsere i museet kvalitet utskrifter.

En Gicl e-utskrift er rett og slett en kunstutskrift som er produsert på en spesiell skriver. Disse skriverne er 8 til 12 fargeskrivere som produserer en utskrift uten en skjerm, slik at den ikke viser piksler. Gicl e er et fransk uttrykk som betyr 'å sprøyte eller sprute', og slik skriver du alle blekkskrivere, selv om Gicl e-utskrifter er mye finere enn din gjennomsnittlige hjemmeprinter. Fordi du kan lage så mange eller så få utskrifter som du trenger, er dette et attraktivt, mindre kostbart alternativ til masseproduksjon av kunst. Det er noen alternativer når du vurderer hvordan du vil lage din Gicl e-utskrift som er beskrevet nedenfor.