Hvordan male bølger for seascapes

 

1.

Skiss dine bølger i blyant direkte på lerretet. Bruk buede, rullende linjer for roligere bølger eller trekke høye buer med skarpe punkter for å skildre et stormfullt sjø. Bølgenes høyde og bue vil definere bølger som ruller mot kysten eller krasjer mot kysten, som vil sette tonen for alle andre aspekter av maleriet.

2.

Pensel tipsene til bølgene dine med en liten, flat vifte børste for å bygge grunnlaget for det skummende utseendet i bølgene. Legg til et snev av grått og bland det inn i det hvite for å lage en definisjon. Dyp børsten din i tynnere og lette den på lerretet for å blande tykkere områder av maling.

3.

Pensle på varierende nyanser av blått som begynner på bølgenes grunn og opp til den hvite. Ikke vær redd for å blande farger, enten forsettlig eller ikke. Blendende farger vil bidra til å legge til tonalvariasjonen som gir vannrealismen. På linjen der dine blå maler møter den hvite, sveip børsten fra topp til bunn, og få litt av den hvite ned i det blå for å blande formål.

Mal med veldig lys grå på undersiden av bølgebuene for å gi hver bølge et mer dimensjonalt utseende for å hjelpe løfte dem bort fra lerretet. Bruk en liten svamp og dab i den våte maling for å skape litt konsistens rundt de skummende porsjonene.

Mør tynne linjer med mørkere nyanser av blått og litt grønn på bølgebasens grunnlag for å vise bevegelse. Borst linjene i retningen du vil ha bølgene dine til å bruke. Bruk en liten, vinklet børste til å bruke disse linjene.

Seascapes gir populær gjenstand for malerier. Fra 'The Gulf Stream' av Winslow Homer til de tilsynelatende ubegrensede malerier funnet på auksjoner og kunstgallerier, spiller sjøen en fremtredende rolle i kunst. En egenskap av et hvilket som helst seascape er bølgene, enten det er rolig og lulling eller under påvirkning av en rasende storm. Ved å lære å male realistiske bølger, kan du gi dine seascape malerier liv og bidra til den store kunstneriske historien om å bevare bildet av havet på lerret for fremtidige generasjoner.