3D-modelldragingsøvelser

 

Læringsperspektiv

En flott måte å lære 3-D tegning på er med perspektiv. En modell av en bygate er et verdifullt verktøy for å lære perspektiv tegning. Det lar deg endre ditt utsiktspunkt fra å se på modellhodet på å se over modellen for å se opp fra en gatevisning. Modellen selv kan til og med vendes for å vise hvordan en byscape kan trekkes i flere perspektiv.

Du kan bruke en samling av bygninger fra et modelltågsett som en billig og rask måte å lage en modell av en bygate på. For en enkel øvelse, plasser modellen foran deg, slik at du kan tegne byens gate fra forskjellige vinkler. Hver ny vinkel vil føre til at perspektivet og forsvinnerpunktene endrer seg, noe som gir deg en ide om hvordan perspektivet endres i tegning avhengig av utsiktspunktet.

Tegne enkle 3-D objekter

Du kan bruke grunnleggende objekter som folk møter i hverdagen som modeller for 3-D tegning. Møbler er en flott modell, fordi figurene fortsatt beholder grunnleggende geometriske former - som blokkblokkene til bygninger - men de er litt mer komplekse. Ordne leketøy eller dukkehusmøbler slik at du kan manipulere plassering og utsiktspunkt for tegningen.

Når du tegner den enkle objekten, bryter du visuelt objektet ned i geometriske former. For eksempel er en seng en veldig enkel gjenstand, da den er laget av en rektangulær terning. Hvis sengen har plakater, kan disse forenkles til sylinderformer.

Tegnkompliserte 3-D-figurer

Når du har mestret disse grunnleggende trinnene, kan du prøve å lage tegninger av mer kompliserte 3-D-objekter og skapninger. Det er en god ide å bruke nonmoving referanser først, for eksempel figurer eller statuetter. Disse lar deg tegne kompliserte 3-D-illustrasjoner, samtidig som du har full kontroll over modellen.

Bryt hver enkelt del av modellen inn i en enkel geometrisk form. Lemmer, for eksempel, kan brytes ned i sylindriske former, og knær eller albuer kan trekkes som kuler. Når du har trukket alle de grunnleggende figurene, kan du lagre på flere detaljer. Tegning 3-D figurer, figurer og illustrasjoner kan være en skremmende oppgave. Ved hjelp av modeller som hjelper deg, kan du trene øynene dine for å se verden i linjer og former. Folk kan ha en ide i hodet, for eksempel 'hund' eller 'tre', men disse ideene er symboler og hjelper ikke kunstneren til å tegne emnet. Ved å ta hensyn til de eksakte fasongformene og linjene som en 3-D-form utviser, kan du opprette slående realistiske tegninger.