Hva er en seriografisk litografi?

 

Litografiens historie

Litografi ble oppfunnet i Tyskland i slutten av 1700-tallet av Alois Senefelder, en forfatter som søkte en måte å skrive ut sine egne verk på. Teknikken vokste raskt til fremtredende med kunstnere i Paris som en effektiv måte å lage flere eksemplarer av plakater som annonserer ulike underholdningssteder.

Lithografi

For å lage litografier bruker kunstnere spesielle vanntette tegneverktøy, oftest litokalkoner (også kjent som litokritonger), samt lito penner og jevne pensler til bruk med smeltet lito blekk. Med disse verktøyene tegner eller maler kunstnerne direkte på en spesialplate --- kalkstein eller ark av sink eller aluminium. Etter at tegningen er ferdig, behandler de platen med kjemikalier, salpetersyre, gummi arabicum og terpentin, for å gjøre de ikke-skårne områdene avstøt blekk, mens tegningen selv tiltrekker seg blekk. Når steinen eller arket er behandlet, dekker kunstnerne det med blekk og legger et stykke papir over det. kjør det thr Et trykk for å skrive tegningen. Hver fargeapplikasjon krever sitt eget eget stein- eller metallplate.

Serigrafi

Serigrafi, også kjent som silketrykk, ble utviklet i begynnelsen av 1900-tallet fra den århundrer gamle bruken av sjablongutskrift. For å lage serigrafier strekker kunstnere stoffet --- vanligvis silke i fortiden, men i dag brukes syntetiske materialer mer generelt --- tett over en ramme. Deretter bruker de spesielle kjemikalier i en prosess som ligner på fotografering for å blokkere de områdene som ikke bør inkes. Teknikken gjør det mulig å overføre tegninger og bilder til stoffet, slik at det ikke er nødvendig å opprette det opprinnelige arbeidet direkte på skjermen.

Egenskaper for en serigrafi

Serigrafi bruker spesiell maling, i stedet for blekk, gir allsidighet til å lage et ferdig produkt som kan lignes på oljer, pasteller eller akvarellvasker. Etter å ha brukt malingen på skjermen, bruker kunstneren en gnist for å trekke malingen over skjermen, skrive ut bildet på papiret eller lerretet plassert under. Hver farge krever en egen skjerm, og ofte består en serigraph av hundrevis av farger som krever hundrevis av skjermer.

Utvikling av seriolitografien

Ved å kombinere den intrikate detaljene som er oppnådd gjennom litografi med de rike farger og teksturer som er opprettet gjennom serigrafi, Seriolitografen kommer raskt fram som den ideelle teknikken for overlegen reproduksjon av malerier. Trykket på høykvalitetspapir begynner seriolitografen med litografen, som gir d etailed tegning. Så skaper den dyktige skriveren serigrafiske skjermer for å bygge farge og dybde, samt å skape tekstur som er spesifikk for det opprinnelige maleriet. Skriveren fullfører prosessen ved å bruke en glanset lakk, og legger til større dybde på utskriften. En seriolithograph er en høyverdig gjengivelse av et kunstverk, ofte et oljemaleri, i begrenset utgave. Relativ ny, seriolitografi kombinerer to grafikkutskrifter, litografi og serigrafi, for å skape en rik detaljert utskrift som effektivt fanger opp farger og teksturer i det opprinnelige kunstverket.