Slik identifiserer du Shell Fossils

 

1.

Se nøye på skallet, og vurder vekten. Sann fossiler er bergarter og vil bli mye vanskeligere og tyngre enn skall.

2.

Analyser den generelle formen. Fossilskjell kan være sirkulær, eggformet, koppformet, rørformet eller spiral. Spiralskjell er ofte snailfossiler eller ammonitter.

3.

Se på orienteringen på skallet. Noen brachiopod skall er bikonvekse, som betyr at begge sider av skallkurven utad. Undersøk hengslet på skallet, hvis det har en. Noen hengsler er flate; andre er pekte.

4.

Undersøk overflaten på skallet. Mønster på skallet kalles dekorasjon, og de kan være nyttige for å identifisere arter.

5. Bruk et enkelt ja-nei system for å identifisere skallfossiler ved hjelp av en fossilfeltguide. Gjennom eliminasjonsprosessen kan du begrense listen over arter som en bestemt fossil representerer.

Tips og advarsler

  • Arbeid fra generelle utseende til detaljer.
  • Museets nettsteder har ofte gode fotografier av fossiler.
  • Dendriter er krystallformasjoner som ligner fossiler, men er ikke fossiler.
  • Ikke hent fossiler på privat eiendom med mindre du har tillatelse fra eieren.
  • Det første trinnet i å identifisere skallfossiler er å sørge for at varen du undersøker er en sann fossil, ikke et moderne skall. Shell fossiler dannes når et dyr dør og synker til bunnen av en innsjø eller et hav. Hvis dyret blir dekket av smuss og ikke spises, vil det bli beskyttet mot erosjon og andre miljøfarer. Når sedimentet akkumuleres, komprimerer vekten det underliggende området. I en prosess som kalles litifisering, gjør trykket fra denne vekten skitten til sedimentær stein, og de harde delene av dyret blir mineralisert.