Den beste måten å male kalkmurer

 

Klargjøring av veggene

Før du maler, må du sørge for at veggene dine er grundig rene, tømmerfri og tørr. Hvis det er olje- eller fettflekker, bruk et alkalisk vaskemiddel eller kommersiell avfettingsmiddel. Pass på å fjerne eventuell flakmaling med en stålbørste eller -skraper, og la opp eventuelle sprekker med sement eller mørtel.

Behandle veggene for mugg eller mugg med forberedende muggfjernere eller ved å sprengte dem med en vannslange, forutsatt at kjelleren har tilstrekkelig drenering.

For betongvegger vil en sandblaster bidra til å skape en jevn overflate. Alternativt er syre etsing en nyttig teknikk, spesielt hvis veggene dine aldri har blitt malt før. Syre-etsing innebærer å anvende en syreoppløsning på betongen, slik at den kan reagere og 'etke' veggene. Dette etterlater dem teksturert som sandpapir og klar til å bli malt. Syre-etsing er en vanskelig prosess som involverer farlig kaustinsyre. Følg instruksjonene nøye og bruk verneutstyr:

Damp veggoverflaten med vann og bruk syreoppløsningen jevnt med en sprinklingskanne. Arbeid den inn i betongen med en stiv børstehansker, og la den sitte i fem til 10 minutter. Fjern syreresten med høytrykksvannslange før det tørker, og nøytraliser eventuell syrerest med en fortynnet grunnrenser. Det er også viktig å vaske overflaten med syre-saltfjerningsmiddel før maling, da resterende salt kan bli etsende.

Primer og maling

Før maling, sørg for at rommet er godt ventilert, da malingsdampene kan være farlige for din helse.

Prime veggoverflaten med et primerlag for å hjelpe malingen å holde seg ordentlig. Primer kan påføres med pensel, rulle eller sprøyte. La primeren tørke før du påfører malingen.

Dampbarrieresmaling er designet spesielt for betongvegger, og det anbefales vanligvis å sprøytes på. Men hvis du kan bruke det jevnt, kan du bruke en pensel eller en rulle. Påfør malingen tykt , med minst to lag med dampbarriere maling. Dette vil bidra til å beskytte veggene mot fuktighetslekkasje. Den raskeste og billigste måten å forvandle din kjedelige, snusket kjeller til et varmt og innbydende boareal er et friskt lag maling på kjellerveggene dine. Maleri kjellervegger krever litt mer planlegging enn det vanlige hjemmeinteriøret, da veggoverflaten kan være ujevn og kan lekke fuktighet og kreve behandling. Men hvis du er klar til å investere litt tid og forsiktig arbeid, kan en helt ny overflate og frisk maling forvandle kjelleren til et rent, varmt og innbydende tillegg til ditt hjem.