Berømte realistiske malerier

 

'Stonebreakers,' Gustave Courbet

Gustave Courbet understreket den trette kvaliteten på manuell arbeidskraft i å maler anonyme arbeidere som arbeider med tilbakebrytende arbeid. Arbeidet sto som en sterk tilbakekallelse av bruden til å skildre arbeidskraft som triumferende og innsatsfri.

'Madame X,' John Singer Sargent

John Singer Sargent forårsaket en enorm kontrovers ved å skildre sitt emne, en kjent socialite , med en dunende hals og en hovmodig måte. Selv om de fleste kontoer er nøyaktige, avviker maleriet kraftig fra tradisjonelle amerikanske forestillinger om sosial portrett.

'Problemet vi alle lever med,' Norman Rockwell

Dette bildet viser Ruby Bridges, en ung svart pike som marsjerer til en ny desegregert New Orleans skole i form av føderale marshals. Maleriet er realistisk både i detalj og oppmerksomhet mot et nåværende politisk emne.

'The Gross Clinic,' Thomas Eakins

Thomas Eakins viser en kirurgisk leksjon på en medisinskole i forseggjort anatomisk detalj. Den syke tilskueren i bakgrunnen gjenspeiler kanskje seerenes reaksjon.

'Women Ironing' Edgar Degas

Edgar Degas brøt fra sitt normale emne, som senteret rundt dansere og velstående samfunn, for å tilby et enkelt maleri av to klumpete kvinner stryker.

'Portrait of the Artist's Mother', James Abbott McNeill Whistler

James Whistler's maleri er enkelt og oversiktlig, en nysgjerrig vitenskapelig studie av ens nærstående. 'Realisme' er et kunstnerisk uttrykk som har endret seg gjennom årene. I noen epoker har det referert til en nøyaktig, nesten fotografisk oppmerksomhet til fysiske detaljer, mens den i andre har referert til et fokus på hverdags, noen ganger kontroversielt, emne.