Effektene av oksalsyre

  Oksalsyre er en kjemisk forbindelse som går etter kjemisk formel C2O2 (OH) 2. Den finnes fritt i naturen, hovedsakelig i bergarter, planter, dyr, jord og sopp. Det finnes også i menneskekroppen, der det antas å lykkes i å bekjempe flere typer tumorceller. Utenfor menneskets og dyrets kropp finnes den også i mange bearbeidede matvarer og drikkevarer. Det brukes også mye i kosmetikkindustrien, der det er et blekemiddel. Som en potent syre er det flere effekter av oksalsyre, mange av dem er negative, spesielt når det er overdreven eksponering.

Metallreduksjon

Oksalsyreinfo rapporterer at en av de viktigste virkninger av oksalsyre er dens evne til å frata kroppen av fordelene med noen metaller. Når det er blandet med naturlige metaller som kalsium og magnesium, kan det hindre fordelene kroppen kommer fra disse metallene. Det kan også resultere i uønsket konsentrasjon av kalsium i enkelte deler av kroppen. Dette kan føre til nyrestein. Faktisk rapporterer oksylsyreinfo at anslagsvis fire femtedeler av en nyresteinmasse inneholder kalsiumoksalat. Oksalsyre kan også hindre kroppens bruk og absorpsjon av jern, et annet viktig næringsstoff for kroppen.

Gastrointestinale sykdommer

Oksalsyre kan også forårsake reaksjoner i mage-tarmkanalen, spesielt etter prosedyrer som en jejunoileal bypass . Nature.com sporer den høye hendelsesfrekvensen for gastrointestinale sykdommer hos mennesker med for høye nivåer av oksalsyre. Forstyrrelser inkluderer kroniske bukspyttkjertel- og galdeveiesykdommer, kronisk inflammatorisk tarmsykdom, blindsløyfesyndrom og bakteriell overvekst syndrom.

Skader på planter

Oksalsyre kan også forårsake omfattende skade på planter. En rapport fra Helseinstituttet sier at oksalsyre kan akkumulere i vekst og høststadiet av ulike transgene planter og forårsake sykdomslignende forhold. Det kan også føre til Død av celler som A. thaliana, i noen planter.