Hvordan å beregne belte drev dreiemoment

 

Instruksjoner

1.

Beregn motorens strøm. Elektrisk er strømmen lik spenning multiplisert med strøm. Hvis du multipliserer disse to spesifikasjonene for en motor, får du en mengde volt-ampere eller watt. En motor som er klassifisert til 500 volt og 100 ampere vil forbruke 50 000 watt eller 50 kilowatt.

2.

Korrigere basestyrkeverdien for tap . Selv om en motor kan bli vurdert til 50 kilowatt, vil bare en viss prosentandel forvandle seg til den mekaniske kraften til akselen på grunn av motorens effektivitet. Hvis du har en effekt på 80 prosent, vil den mekaniske effekten være 40 kilowatt. Hvis du har en motor på 50.000 volt-ampere, må du øke mengden av volt-ampere med effektiviteten for å oppnå motorens mekaniske effekt.

3 .

Beregn motorens momentutgang. Motorkraften er lik vridmomentet sin vinkelhastighet (definert som antall radianer akselen beveger seg per sekund). Derfor kan du lett få momentet En 40 kilowattmotor med en vinkelhastighet på 10 radianer per sekund vil ha et dreiemoment på 40.000 W dividert med 10 rad / s, som tilsvarer 4.000 Newton meter.

p>

Tips og advarsler

  • Vær oppmerksom på at det beregnede dreiemomentet er det dreiemoment som drivremmen muligens kan levere. Hver sylinder i løkken vil bare absorbere en viss mengde basert på dens rotasjons-inerti (motstanden mot rotasjon basert på masse og geometri), friksjonsmotstanden til dets lagre, og dens spenning eed of rotation.
  • Drivremmer er flate, gummisløkker som brukes i ulike maskiner for å rotere deler som motoren ikke kan rotere direkte. I biler styrer et kjørebelte servostyring og annet tilbehør. I en tørketrommel roterer drivremmen klærkammeret. Drivremmer (eller noen ganger kjeder) brukes til og med til store applikasjoner som rulletrapper og bevegelige gangveier. Et drivrem er bare like sterkt som motoren som driver den, og avhenger dermed av motorens strømstyrke.