Pet Portrait Tips

 

Tålmodighet

Å få et godt portrett av kjæledyret ditt, tar tid og tålmodighet. Du får bedre bilder av kjæledyret ditt hvis han er avslappet. Vanligvis vil han være mer avslappet i et komfortabelt miljø som hjemme enn på et fotostudio. Hvis kjæledyret ditt er spennende eller nysgjerrig på kamerautstyret ditt, gi deg tid til å slappe av og bli vant til det han ser.

Vurder din kjæledyrs egenskaper når du bestemmer deg for hva du vil at han skal gjøre på bildet. Hvis hunden din sitter ved døren og ser ut av vinduet for at barna skal komme hjem fra skolen, får du en bilde av ham som gjør det. Hvis katten sover med et utstoppet dyr, prøv å innlemme det i bildet.

Fotograf ditt kjæledyr fra sitt nivå. Det betyr at du kommer ned på knærne eller til og med magen din. Å komme på samme nivå som kjæledyret gjør portretet mer intimt. Det gir også et potensial som avviger fra det vanlige utseendet ovenfra.

Lys

Ikke bruk et blits. Mange kjæledyr er redd for elektronisk flash. Ikke bruk blits eliminerer også det grønne-glaserte øyekikket som er dyrekvivalenten til det menneskelige røde øye. Naturlig lys fra en dør eller et vindu fungerer bra. Hvis du tar bildet ditt utendørs, gjør det tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen for å unngå hardt sol på dagen. Fur vil absorbere lys, så du må kanskje overexponere bildet en bi t for å kompensere for det.

Fokus på øynene. Øynene er et naturlig fokuspunkt på bildet. Hvis øynene ikke er i skarpt fokus, vil bildet bli ødelagt.

Bli nær

Kom nær kjæledyret ditt eller bruk et telefoto-objektiv for å få det til å virke som om du var. Hvis du fyller rammen på bildet ditt med kjæledyret ditt, trenger du ikke å bekymre deg for distraherende elementer.

Velg din bakgrunn nøye slik at den kompletterer kjæledyret ditt. Mørke bakgrunner fungerer best for lyse dyr. Lysere bakgrunnsfarger fungerer best for mørkfargede dyr. Ta mange bilder.

Hvis kjæledyret ditt er aktivt, og du vil få dem til å fungere, må du sette kameraet til kontinuerlig fotograferingsmodus slik at du kan ta flere bilder med et enkelt trykk på utløserknappen. Ofte kan den splittede sekunden slå et bilde du ellers ville slette fra minnekortet til en keeper. For mange mennesker er kjæledyr ikke bare dyr. De er familiemedlemmer. Det er derfor ikke overraskende at de vil ha noen fine portretter av dem. Men fotografering av kjæledyr kan være vanskelig. Husdyr vil ikke utgjøre for kameraet. Men du kan øke sjansene dine for å få et verdsatt kjæledyrportrett.