Ideer for bruk av tomme sodaflasker for vitenskap

  Tomme brusflasker kan gjenbrukes for mange typer prosjekter. Formen er en perfekt design for å undervise og demonstrere flere vitenskapelige prinsipper. Planlegg ditt neste vitenskapseksperiment eller leksjon om noen morsomme, pedagogiske prosjekter som involverer bruk av tomme sodaflasker.

Bordduk Trick

Demonstrer Newtons lov om bevegelse med en tom to-liters flaske og en duk. sodaflasken med vann og plasser lokket på den. Legg bordduken i enden av bordet og sett sodavlasken på toppen. Trekk duken i og bort fra brusflasken. Legg merke til hvordan brusflasken forblir stille. På grunn av vekten av vannet Vekten forhindrer at bevegelsen (treghet) av duken påvirker flasken. Prøv det samme forsøket uten vann i flasken. Uten vannets vekt vil brusflasken bevege seg med duken og faller til bakken.

Kjemisk reaksjon

Demonstrer gassen (karbondioksid) som er laget av blanding av natron og eddik. Hell ca 2 ss eddik i en tom brusekilde. Hell 1 teskje natron en ballong. Strekk åpningen av b alloon og plasser den over åpningen av flasken. Se på som natron og eddikblanding for å skape karbondioksid, noe som vil utvide ballongen din. Rist flasken litt for å blande eddik og natroner grundigere, hvis ballongen ikke blåses opp umiddelbart. Bruk sikkerhetsbriller i tilfelle det kommer.

Miniature Greenhouse

Lag et drivhus for å dyrke planter innendørs. Klipp toppen av sodaflasken med en verktøykniv, ca 7 tommer fra bunnen. Klipp tre eller fire halvtommer hull i bunnen av flasken, for vannavløp, med verktøykniven din. Fyll nederste halvdel av flasken med topp jord og plant noen frø. Vann dem og legg toppen av brusflasken tilbake på bunnen. Tuck sidene inn i sidene av bunnen. Plasser flasken i direkte visning av et vindu som gir mye sollys. Varmen fra sollyset skaper damp inne i flasken, som den muggy luften inne i et drivhus. Dampen fungerer for å holde frøene og jordfuktige og la dem spire.