Slik lader du et 12V batteri med en likestrømsmotor

 

1.

Kutt fire lengder av ledningen og strip 1/2 tommer isolasjon fra enden av hver ledning. Ved hjelp av skiftenøkkelen løsner du toppboltene på begge batterianslutningene.

2.

Sett inn en ende av den første ledningen i rommet som er opprettet ved å løsne toppboltene på det første batteriet terminal. Trekk til toppboltene på den første batteriterminalen. Løsn ledningen til terminalen.

3. Sett inn den ene enden av den andre ledningen i rommet som er opprettet ved å løsne toppboltene på den andre batteriet. Trekk til toppboltene på den andre batteriterminalen. Løsn ledningen til terminalen.

4. Legg den frie enden av den første ledningen til den positive eller '+' -terminalen på likeretterpakken, og lodd forbindelsen. Fest den frie enden av den andre ledningen til den negative eller '-' terminalen på likeretterpakken, og lør ledningen til terminalen.

5.

Fest batteriet til slutten av den første ledningen til den positive batteriposten. Fest batteriklemmen på enden av den andre ledningen til det negative batteripunktet.

6.

Fest den ene enden av den tredje ledningen til en av motorterminalene, og lodd den forbindelse. Fest den ene enden av den fjerde ledningen til den resterende motorterminalen, og lodd forbindelsen.

7.

Fest den frie enden av den tredje ledningen til en av 'AC' -plintene på likeretterpakken, og lodd forbindelsen. Fest den frie enden av den fjerde ledningen til den andre 'AC' -kontakten på likeretterpakken. Vri rotorakselen på motoren for å lade batteriet.

Tips og advarsler

  • Bruk denne kretsen i forbindelse med en automatisk kilde til mekanisk kraft, slik at som motor, for å minimere batteriladetid.
  • Et blybatteri er en kilde til likestrøm (DC). Når batteriet begynner å miste lading, må det lades opp med en annen DC-kilde. En elektrisk motor er imidlertid som en vekselstrøm (AC) kilde. For at den elektriske motoren skal gi likestrøm, må utgangen passere gjennom en elektronisk krets kalt en likeretter. En elektrisk motor kan brukes sammen med en kilde til mekanisk energi og en likeretter for å lade opp et 12V batteri.