Slik lager du en kompostkurv

 

1.

Kjøpe eller lage en beholder for komposten din.
Det finnes flere stiler av kompostkasser. Noen er laget av kylling wire eller mesh innpakket i en sylinder. Andre er bare trebokser. En kasse som er minst tre meter bred og tre meter høy er best, fordi en kompostbunke denne størrelsen vil generere nok varme til å sterilisere komposten.

2.

Fyll komposten din bin med lag av materiale.
Først legger du til et seks tommers lag av organisk materiale. Gode ​​ting å legge til er blader, gress, knuste eggeskall, frukt og grønnsakskall, kaffehage og andre kjøkkenskrap. Deretter legger du til et seks tommers lag med jord, gjødsel eller ferdig kompost på toppen. Fortsett å skifte disse to lagene til haugen din har nådd en god høyde.

3.

Hold kompostbunken fuktig.
Din kompostbunke skal holde seg fuktig, men ikke altfor soggy. Ved å sette kompostbøtten et skyggelagt område, vil det forhindre at det tørker ut. Hvis det blir tørt, kan du hjelpe det ved å sprenge litt vann på toppen.

4.

Vri kompostbunken en gang i uken eller to.
Slå din kompostbunke hjelper til med å holde luften i haugen og oppfordrer veksten av gode bakterier som vil dekomponere kompostmaterialene. For å vende haugen din, ta en hevdekniv eller skovle og distribuere materialene i haugen, flytt bunnmaterialene til toppen og omvendt.

Tips og advarsler

  • Mange forskjellige elementer kan komposteres. Noen ideer inkluderer: tre kamper, ku og kyllinggjødsel, teposer, foreldet korn, tannpirker, pizza skorpe og gressklipp.
  • Disse elementene er ikke kompostable, og bør ikke legges til kompostkassen: hund- og kattfett, kattavfall, kjøtt, fett, olje, aske, melkeprodukter og lime.
  • Kompostering er en fin måte å hjelpe miljøet på, samt få rik jord for plenen eller hagen. Det er enkelt å lage din egen kompostbunke i gården din!