Ulemper med solenergi

  Med prisen på fossile brensler som olje og naturgasser øker kontinuerlig, og tilgjengeligheten av de samme fossile brenselene minker raskt, etterspørselen etter alternative energikilder har betydning. Som en generelt ren og fornybar energikilde synes solenergi å være lovende, men det kommer med noen få bemerkelsesverdige ulemper.

Kostnad

De første kostnadene for å konvertere til solenergi går høyt. Å kjøpe halvledende materialer og utstyr som trengs for oppstart er mye dyrere enn å håndtere utstyret som allerede brukes til fossilt brenselteknologi. Som forskere gjør flere fremskritt innen solenergi, bør prisen på solcellepaneler imidlertid reduseres.

Space

Mengden plass som kreves for at solenergisystemene skal kjøre effektivt, viser seg å være problematisk. I store byer, og spesielt i indre byer, er tilgjengelig plass fortsatt begrenset, vanskelig å finne og ofte dyrt. Uten nok plass til installasjon, kan selskaper som stoler på solcellepaneler, ikke være i stand til å samle nok solenergi for å dekke deres behov.

Natt

Solcellepaneler vil ikke samle energi når solens stråle ikke faller på panelene. Natt er det største problemet i denne sammenheng, fordi solenergiutstyret ikke gjør noe om natten. Solsystemer bruker solenergi-batteriladere for å beholde noe av overskuddsenergien som er oppnådd i dagslystidene. I løpet av sesonger med forkortede dager og på steder med færre solstimer , er solens elektrisitet mindre effektiv.

Forurensning og vær

Forurensning og vær har effekter på effektiviteten til solenergiutstyr som ligner nattfall, med den ekstra ulempen at mennesker ikke alltid kan forutsi forurensning og værforhold. Forurensning nedbryter effektiviteten til solcelleceller, og skyet vær reduserer energien fra solstrålene. I områder med stadig skyet vær eller høye forurensninger, som for eksempel stor e byer, har solenergi lavere effektivitet. Solenergi-eksperter utvikler nyere solteknologi i et forsøk på å overvinne disse effektene gjennom kreativ design.

Plassering

Plasseringen av solcellepaneler hemmer også den totale effektiviteten til solenergi. Solpaneler bør være i områder med få hindringer fra omkringliggende bygninger og landskaper, noe som forårsaker en annen vanskelighet for å generere solenergi i overfylte byer.

Biologisk mangfold

Noen bekymringer om biologisk mangfold eksisterer ved bruk av solcellepaneler. En undersøkelse fra Bruce Robertson, en forskningsassistent fra Kellog Biological Station, indikerer at vannlevende insekter som mayflies kan misforstå de mørke, reflekterende overflatene av solceller for vann og legge eggene sine på panelene, og truer dermed overlevelsen av deres arter. Hvis du plasserer hvite rister på cellene, kan du avdekke de fleste insekter, men forårsaker et mildt effektivitetsgevinster i solceller.

Personlig bruk

Generering av solenergi for personlig bruk er ennå ikke praktisk for den gjennomsnittlige amerikanske. Problemene med plass og plassering spiller inn i personlig bruk, men kostnadene forblir det største hinderet. Solvarmeovner, solenergi-el-anlegg og solvarmeanlegg er fortsatt dyre. I tillegg kjører soldrevne kjøretøy mye langsommere enn bensindrevne biler.