Hva er en brodiode?

 

Funksjoner

Brodiodene kjøpes i pakker eller moduler som har fire ledninger. To av ledningene er for AC-innganger, og to er for DC-utganger. De kan brukes til strømmer som 0,5 ampere eller så høyt som 8 ampere eller mer.

Spesielle egenskaper

De fleste brodioder er laget med et støpt epoxyhus som noen ganger inkluderer integrerte metallvarmepumper. De kan være glasspassivert, noe som betyr at midtparten eller PN-krysset er belagt med glass som har små partikler inni.

Typer

Noen typer er innkapslet i transistor type pakker. Surface mount broer brukes på trykte kretskort. Epoxy TO-5 metall kan stiler ha svært lange fører. Inline broer er rektangulære med en skråstilling på en av toppsidene, og de har hull i midten for varmekummer.

Høystrømsbrønndioder

Høystrøms brodioder er laget for høye strømmer, for eksempel 25 til 50 ampere. De kan pakkes i metallkasser eller plast- og metallvesker med hull til varmekummer. Ett hjørne er vanligvis skråstilt øverst.

Bruker

Broens likerettere brukes som spenningsdoblere, og de er stifter i strømforsyninger. Inkludert er interne, for eksempel de som brukes på stasjonære datamaskiner og eksterne enheter, for eksempel adaptere. Brodioder er likerettere. Likriktere brukes til å konvertere vekselstrøm (AC) signaler til likestrøm (DC). De er også kjent som fullbølgebryggeretter, fordi de er i stand til å korrigere både de positive og negative delene av inngangssignalet. Brodiodene er vanligvis laget av fire likeretterdioder arrangert i en brostruktur.