Tips om fotografering av smykker

 

Se opp for Glare

Smykker kan være spesielt fint å fotografere når det er sølv, gull eller et annet skinnende metall. Det reflekterer blinker og softboxes, og blikket kan ødelegge et skudd. For å unngå blending, prøv å feste brikken fra softboxen eller blitsen. Det kan hende du må åpne blenderåpningen, men du vil unngå å få blinken direkte. Det er greit å få litt glans på kanter og sider, men det ser uprofesjonelt ut at det reflekterer direkte på overflaten. Bruk naturlig lys når det er mulig, da det lyser opp smykker pent, og du unngår problemene som følger med å bruke et blits. Hvis du skyter i et studio, kan du prøve å bruke et stativ og slå modellmodusen for lysene dine. Denne teknikken vil tillate deg å bruke en veldig langsom lukkerhastighet, men likevel holde kameraet stabilt.

Kontroller presentasjonen din

Forsiktig og kunstig presentasjon kan gjøre eller ødelegge smykkerfotografering. Bruk hansker når du håndterer stykkene, og sørg for at de blir renset før du begynner å snappe bilder. Ingenting ødelegger et skudd raskere enn en stor fingeravtrykksflamme midt i en vakker lås. Legg også merke til den beste måten å vise brikkene på. Bakgrunnen bør være komplementær i farge og tekstur, men det bør ikke overskygge brikken. Metaller ser utmerket ut mot mørke, fløyelsete bakgrunner. Kitschy, fargerike smykker kan skuttes mot vanlig hvit eller svart, selv om du kan ha litt mer moro med disse stykkene og prøve å vise dem stablet opp på et bord. Med mindre annet er rettet av klienten, må du holde de dumme rekvisita til et minimum: Fotografering av forlovelsesringer betyr ikke at du må strekke konfetti og champagnebriller over hele overflaten.

Skyt detaljer

Når du skyter smykker, er djevelen er i detaljene. Denne typen nærbilder er kjent som makrofotografering. Invester i en god makro-linse eller et sett med forlengelsesrør for å gjøre detaljert arbeid. Selv om det er viktig å vise hele brikken, kan disse nærbildeskuddene formidle et stykke mer intimt enn et oversiktsbilde. Et stativ er meget nødvendig for disse bildene, som er riktig belysning. Hvis du skyter en gravering, plasserer du lyset for å vise frem skyggene og sporene. Det samme gjelder for håndmalte stykker eller intrikate beadwork. Mange tror at produktfotografering er enkelt. Tross alt jobber du ikke med mennesker eller kjæledyr, og produktet kan ikke snakke tilbake til deg. Imidlertid er det vanskeligere å ta bilder av livløse objekter enn det høres ut. Fotografering av smykker kan være spesielt vanskelig, fordi du er motstridende med rare refleksjoner, intrikate detaljer og generelt dyre stykker som må fremvises vakkert. Ta deg tid til å sikre hver detalj er perfekt, vil resultere i gode smykker skudd.