Slik bruker du en tistelposer

 

Slik bruker du en tistelsekk

1.

Kjøp en tistelsekk laget av et slitesterkt stoff, for eksempel nylon eller mesh. Thistle sekker kommer i hvitt eller svart og kan bli funnet i de fleste kjæledyr butikker, fugleforsyning butikker og noen apotek. Vær oppmerksom på at tistelen setter seg løs med løse maskenavlefrø lettere, som vil kaste bort frø og penger. Se etter en tistelsekk med en vev som er tett nok til å holde frøene godt, men ikke så tette at fuglene vil slite for å fjerne frøene. Hvis du observerer vevet i tistelposen er for stramt, løp det gjennom vaskemaskinen for å løsne det litt.

2.

Kjøpe fuglemat som er spesielt ment for fincher. Dette inkluderer tistelfrø og finchmat (også kalt Niger eller Nyjer mat) og finnes i de fleste kjæledyr butikker eller fugleforsyningsbutikker. Merk at tistelfrø kan være veldig dyrt, så det er verdt å kjøpe en høykvalitets tistelsekk med mindre åpninger slik at mindre frø faller ut og er bortkastet. I tillegg spoiler Nyjer mat når det er vått, så det er viktig å holde sekken så tørr som mulig.

3.

Fyll tistelsækken med omtrent et halvt tistelfrø eller finch mat. En fordel med tistelsekker er at de er enkle å fylle og kan holde flere pund tistelfrø eller Nyjer frø. Thistle sacks imøtekomme et stort antall fugler som henger på den og gir god ventilasjon gjennom masken for å holde frøene tørre.

4.

Heng på en robust tregrene eller en fuglemat kroken. En annen fordel med tistelsekker er at de er lette å henge. Sørg for at posen er hengt forsvarlig for å beskytte den mot fallende under høy vind.

Tips og advarsler

  • Du kan ønske å begynne med bare en liten mengde av frø i tistelsekken din til du begynner å tiltrekke fugler og kan måle hvor mye frø du trenger regelmessig i sekken.
  • Thistle sacks tiltrekker finker, inkludert den fantastiske gullfinch arter. Thistle sekker, laget av nylon eller mesh, har små åpninger i kluten for fuglene å trekke ut frø. Thistle sekker måler mellom 15 til 18 inches lang og 4 til 5 inches bred og er generelt billig.