Surrealistiske kunstteknikker

 

Den surrealistiske teknikken

For å lage et surrealistisk maleri må du male noe realistisk slik at seeren ved første øyekast mener maleriet viser virkelige gjenstander. Kanskje det er et maleri av en ekte gjenstand, men etter nærmere inspeksjon innser seeren situasjonen som er avbildet, er umulig. Figuren viser et olje- og kollasjemaleri av et hus i skogen, men det er laget av briller. Mysteriet er en stor del av surrealistisk maleri. Kunstneren holder seeren gjetting.

Hvorfor male i en surrealistisk måte?

Når surrealistene først viste sine malerier, var publikum rasende. De var vant til å se realistiske skildringer av alt. Før den tiden ble malerier brukt som kameraer, og kunstnere ble ansett som talentfulle hvis de avbildet det de så på svært realistiske måter. Brownie-kameraet ble tatt på markedet i 1900, og det første 35 mm-kameraet ble utviklet i 1913. Når kameraet tok bort oppgaven med å realisere bilder fra verden, var kunstnere fritt til å male hva som helst og ønsket. I 1911 malte Franz Marc bilder av hester, men hestene hans var blå. I 1924 erklærte den surrealistiske bretoneren at det ubevisste er fantasiens brønnspring, og at kunstnere var frie til å male gjenstander fra deres underbevissthet. Det er det du vil forsøke å gjøre når du begynner et surrealistisk maleri.

Hva er teknikken?

En måte å fremkalle underbevisstheten på er å rive ut alle slags bilder fra magasiner, og kutte fagene ut. Plasser bildene ved siden av hverandre i tilfeldige kamper. De merkelige kombinasjonene fremkaller mystiske følelser og minner, og noen ser ut til å gå med andre. Lim dem ned, og du har begynnelsen på et surrealistisk bilde.

En annen måte å finne emner på å male er å huske drømmene dine. Drømmer bruker det ubevisste og setter ting sammen på merkelige måter. Alle drømmer, så noen maler kan være surrealistisk.

Surrealistisk maleri kan gjøres med oljer, collager, pasteller, akvareller eller andre medier. Den primære forskjellen mellom surrealistisk kunst og realistisk eller abstrakt kunst er at den surrealistiske kunstneren maler virkelige gjenstander på merkelige steder eller i uventede sammenstillinger eller har endret objektene til å være litt unormale, selv om de er gjenkjennelige. Surrealisme er definert som psykisk automatisme i sin rene tilstand, som i maleri er avbildningen av virkelige eller imaginære gjenstander i møte med gjenstander oppfattet av kunstneren som ikke normalt sett i samme sammenheng. I løpet av 1920-tallet kjempet Andre Breton og Rene Magritte denne teknikken. Noen tidlige surrealistiske artister var Joan Miro, Max Ernst og Giorgio de Chirico. Deretter ble Salvador Dali rockestjernen i kunstverdenen ved å male smeltingsklokker på strender. Med Dali 's verdensomspennende berømmelse som skaper en etterspørsel etter sitt fantasibaserte arbeid, var surrealismen her for å bli.