Vital Elements å lage et bilde

 

Eksponering

Eksponering er hvor mye lys filmen eller digitalkamera sensoren fanger når du tar et bilde. For mye lys, og du får et vasket ut bilde. For lite lys, og bildet ditt er for mørkt og har for mange skygger.

Det er to hovedalternativer for å kontrollere eksponeringen. Lukkerhastighet er hvor lenge film eller digital sensor er utsatt for lys. Blenderåpningen er størrelsen på objektivåpningen.

Mange kombinasjoner av blenderåpning og lukkerhastighet vil gi samme mengde lys. Ved å velge en rask lukkerhastighet kan du fryse bevegelse, mens en langsom lukkerhastighet kan brukes til å skape uskarphet. Blenderåpning påvirker dybdeskarpheten. En bred blenderåpning kan uklare bakgrunnen for å trekke oppmerksomheten til hovedfaget, mens en smal apertur gjør det mulig for objekter nær eller langt å være i fokus.

Lys

Lys kan gjøre bildet ditt til et levende bilde eller gjøre det kjedelig og livløs. Det beste lyset er de to timene etter at solen står opp og de to timene før den setter. Midtdags sol gir sterk kontrast. Lysretningen er også viktig. Sidelys er best for å vise tekstur, mens bakgrunnsbelysning (når solen står foran fotografen) kan være den mest dramatiske. Lyset på fotografens bakside er minst smigrende.

Sammensetning

Sammensetning er arrangement av elementer i rammen. Det første trinnet er å bestemme hva motivet ditt er. Da må du bestemme hvilke andre elementer som skal inkluderes og hvilke som skal gå ut av rammen. Regelen av tredjedeler deler rammen inn i tre både horisontalt og vertikalt. Plasser objektet nær eller på et skjæringspunkt er mer behagelig for øyet enn å sentrere motivet midt på bildet. Å ha linjer som fører seeren gjennom bildet ditt er en sterk sammensetningsteknikk. Linjer som fører inn i rammen kan skape dybde til et bilde. Diagonale linjer er kraftigere enn horisontale, vertikale eller vinkelrette ledende linjer. 'S' -kurver kan bidra til å lede en seer gjennom bildet til fokuspunktet. Eksempler på 'S' -kurver er en buet elv eller en spiraltrapp.

Innramming av motivet med løvverk av trær eller en ramme på en dør kan også bidra til å lede betrakterens øye mot motivet. Husk å se på grensene til bildet ditt, slik at du ikke kutter av en en del av en persons hånd. Se for å være sikker på at du ikke har et tre i bakgrunnen som kommer ut av motivets ører. Du har det nyeste digitalkameraet. Du har lagt til et par dyre linser med vibrasjonsreduksjonsteknologi. Det koster mye penger, så bildene du tar med det må være gode, ikke sant? Feil. Det er mer å ta et godt bilde enn å ha godt utstyr.