PH Tester Instruksjoner

 

Forbered alle elementer.

Hent alle laboratorieverktøy, utstyr, reagenser og verneutstyr før start. Steriliser, om nødvendig, autoklaver flasker av destillert vann i laboratorieklasse og tørk ned alle verktøy med 70 prosent etanol. Don personlig beskyttelsesutstyr, få lisenser, og bestill en tid til å bruke pH-måleren.

Forbered sonden

pH-målene varierer mellom modellene; for eksempel er noen håndholdte mens andre er festet til en base som må monteres på et skrivebord. Bestem hvilken modell du bruker og bli kjent med alle maskinens arbeidskomponenter ved å gå gjennom produsentens dokumentasjon. Finn sonden som inneholder elektroden, som skal lagres i en lufttett beholder med en 'suge' buffer. Fjern dette forsiktig og skyll tippens spiss med destillert vann til det ikke er observert saltrester eller rester.

Kalibrere sonden

Finn betjeningsknappene merket 'standby', 'standardize' og 'measure.' Disse kan variere avhengig av produsenten, så sjekk den medfølgende dokumentasjonen. Lag individuelle, små volumdeler av pH-standardløsninger i separate beholdere som har bred nok nakke eller munn for å muliggjøre innsetting av sonden og sikre at dybden av pH Standardløsninger i disse beholderne er tilstrekkelig til å nedsenke sondenes spiss (ca. 2 tommer). Tre pH-standarder brukes vanligvis --- pH 4, 7 og 10 --- derfor vil en beholder for hver standard være nødvendig . Sett måleren til å 'standardisere' fra 'standby', og dip deretter sonden i en pH-standardløsning, slik at leseren kan stabilisere seg. Skyll sonden i destillert vann og fortsett til neste standard. Når måleren er kalibrert til alle pH-standardene, er den klar til bruk.

Test pH av en oppløsning

Skyll sonden grundig i destillert vann, dypp deretter elektrodespissen i et lite volum av løsningen å bli testet. La måleravlesningen fortsette til den stopper svingende. Det kan være nødvendig å røre eller omrøre løsningen hele tiden for å blande den og la elektroden lese korrekt. Når lesingen er konstant, skriv inn tallverdien (dvs. pH) til 1 eller 2 desimaler. Legg til konsentrert syre eller alkali som nødvendig for å enten redusere eller øke (henholdsvis) pH-nivået til løsningen til det som er nødvendig. Gjør dette dråpevis og veldig sakte, slik at løsningen blandes grundig i mellom dråper før pH-nivået registreres igjen. En pH-tester eller meter er et laboratorieinstrument som brukes til å måle mengden av hydrogenioner i en oppløsning og angir pH-verdien for løsningen. pH-meter brukes til å overvåke væskenes pH i et laboratoriemiljø, for eksempel et forskningsanlegg, et medisinsk diagnostisk senter eller et matlagingsanlegg. Opprettholde en nøyaktig og konstant pH er avgjørende for suksessen til kjemiske og enzymatiske reaksjoner og også for bevaring av levende organismeres helse.